Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το σύστημα εξουσίας στήνει την παγίδα του.Πως θα αντιδράσουμε;

Είναι πλέον φανερό ότι ζούμε το τέλος μιας εποχής.Το σύστημα εξουσίας φαίνεται να φτάνει στα όρια του και προσπαθεί να μεταμορφώσει τις κοινωνίες μέσα από ισχυρά σοκ ώστε να εμφανιστεί με νέο προσωπείο και να διαιωνίσει την εξουσία του.

Οι μηχανισμοί της κοινωνικής απορρύθμισης συνοπτικά είναι οι εξής:
  • Πρώτον η παγκόσμια κρίση και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που οδηγεί τους λαούς σε ανασφάλεια και άγχος για την επιβίωση.
  • Δεύτερον η απαξίωση εννοιών όπως η πολιτική, η δικαιοσύνη, το κράτος, η αστυνομία, ο στρατός που αφαιρεί από τους πολίτες στηρίγματα που τουλάχιστον θεωρητικά τους προσέφεραν κάποια ασφάλεια.Έτσι μεγαλώνει η ανασφάλεια τους αφού δεν βλέπουν τίποτα να κρατηθούν.
  • Τρίτον ο πλήρης εκχυδαϊσμός εννοιών όπως ο έρωτας, η φιλία, η οικογένεια, η τέχνη, μέσω του lifestyle καταναλωτισμού, της τηλεόρασης, της πορνογραφίας και της υποκουλτούρας που αποκόπτουν τους ανθρώπους από κάθε είδους υγιείς σχέσεις και εντείνουν το αίσθημα της μοναξιάς τους και την απάθεια τους.
  • Τέταρτον η κακή εκπαίδευση που δημιουργεί πολίτες χωρίς γνώση στοιχειωδών εννοιών πολιτικής και οικονομίας και άρα εύκολα θύματα χωρίς καμμία διάθεση για συμμετοχή.

Από τη μεριά του το σύστημα εξουσίας με προκλητικά παράλογες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες δρομολογεί πολιτικές που πλήττουν διαρκώς τους αδύνατους της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη συσσώρευση της λαϊκής οργής.Η προκλητική ανομία και ατιμωρησία κάθε πολιτικού ή οικονομικού υπεύθυνου εντείνει την οργή και οδηγεί με ακρίβεια στην έκρηξη.

Οι πολίτες από την μεριά τους προσπαθούν να αντιδράσουν και δημιουργούν κινήματα ανυπακοής και απειθαρχίας.Το επικίνδυνο σ' αυτό είναι να δημιουργήσουμε μόνο κουλτούρα απειθαρχίας και απαξίωσης που σε συνδυασμό με την έκρηξη που επιθυμεί το σύστημα να προκληθούν συνθήκες χάους που για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διαρκέσουν, τόσο περισσότερο θα εξουθενώσουν την κοινωνία.

Το σύστημα τότε θα μεταμορφωθεί και θα παρουσιάσει από τα σπλάχνα του τις νέες “υγιείς” δυνάμεις που θα αναλάβουν να επαναφέρουν την κοινωνική γαλήνη χρησιμοποιώντας, με τη συγκατάθεσή μας και την πολιτική τους νομιμοποίηση, αναγκαστικά κάποια πιο αυταρχικά μέτρα για το καλό μας.Εξουθενωμένοι και μην έχοντας κάτι να προτείνουμε θα πέσουμε στην παγίδα που θα μας δέσει αιχμάλωτους ολοκληρωτικά.

Η έκρηξη αυτή τη στιγμή δείχνει αναπόφευκτη.
Η μόνη μας ελπίδα είναι η δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας πολιτών με γνώση που παράλληλα με τις κινήσεις ανυπακοής και διαμαρτυρίας θα δημιουργήσει αιτήματα και ουσιαστικές προτάσεις.Αιτήματα για εκδημοκρατισμό, πολιτειακή μεταρρύθμιση, συνταγματική αναθεώρηση.Όλα αυτά απαιτούν ένα διαφωτισμό της κοινωνίας, ένα επαναπροσδιορισμό βασικών εννοιών όπως η δημοκρατία, το κοινωνικό συμβόλαιο κ.α. που εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής παιδείας έχουν παρερμηνευτεί.

Χρέος  όλων μας είναι να αρχίσουμε να συμμετέχουμε.Να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε έστω τον στενό προσωπικό μας κύκλο, να δημιουργούμε μικρές ομάδες εμπιστοσύνης μεταξύ γνωστών και φίλων και να προσπαθούμε να λειτουργούμε με δημοκρατικά ιδεώδη ώστε να προετοιμαζόμαστε για την κρίσιμη ώρα που θα κάτσει η σκόνη της κοινωνικής αναταραχής.

Να δημιουργήσουμε μια μερίδα πολιτών με γνώση και κριτική ικανότητα  που δεν θα δεχτεί ανεπιφύλακτα ότι προταθεί.Μια μερίδα πολιτών που θα έχει να προτείνει και με όπλο τη γνώση να συμπαρασύρει τον λαό και να δημιουργήσει την κοινωνική συνείδηση που απαιτείται για να μετατρέψει αυτόν τον κόσμο που καταρρέει σε κάτι ελπιδοφόρο και δίκαιο.

Αυτός είναι ο στόχος της Ελεύθερης Κυριακής.Ελπίζουμε ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν την κρισιμότητα της εποχής .












3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ,ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOG ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ.ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ.ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΛΛΟΙ.ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καιρός για αγώνα κοινωνικής δικαιοσύνης
    με αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο,ειναι καιρός από το ΕΓΩ να περάσουμε στο ΕΜΕΙΣ.
    Αυτό είναι πράγματι δύσκολο να γίνη,μα δέν γίνεται χωρίς δυσκολίες χωρίς τα εμπόδια που θα βάλουν οι γνωστοί - άγνωστοι πληρωμένοι πατριδοκάπηλοι με τις ληστοσημορίες τους,που χρόνια τώρα δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο κάνοντας την ζωή μας με συνεχείς επικύψεις ξευτιλίζοντάς μας.
    Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτοί που μας καταδυναστεύουν είναι λίγοι και εμείς είμαστε τόσοι πολλοί που με με ένα Ο Υ Σ Τ θα εξαφανιστούν μονομιάς.
    Για να έχουμε την επιτυχία που θέλουμε χρειάζεται να γίνοντε λαικές συνελεύσεις και οι μπροστάρηδες να έχουν καθαρά τα χέρια και θέληση για προσφορά στο σύνολο , γιατί πράγματι αυτό το καιρό δημιουργείται ένα λαικό κίνημα και πολλοί θα τρέξουν να το καπηλευτούν.
    Όμως πρέπει να γνωρίζουν πως το λαικό κίνημα θα του πετάξει στα αζήτητα.
    Οι πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι ραγδέες και πρέπει να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές για θετικές πατριωτικές εξελίξεις σε όφελος όλων στη βάσει της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοκρατείας.
    Ξ.Μέλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή