Συμμετάσχετε τώρα

Για να συμμετάσχετε στην Ελεύθερη Κυριακή, το μόνο που απαιτείται είναι η παρουσία σας την προκαθορισμένη ώρα κάθε Κυριακή στην πλατεία της πόλης σας. Στην κεντρική σελίδα του blog μας θα βρείτε μία λίστα με όλες τις πλατείες της χώρας που συμμετέχουν στην Ελεύθερη Κυριακή. Βρείτε την πιο κοντινή πλατεία στην περιοχή σας και γίνετε μέλος αυτής της συλλογικής προσπάθειας απλά και μόνο μέσω της παρουσίας σας σε αυτήν κάθε Κυριακή.

Αν δεν υπάρχει κοντά σας κάποια πλατεία που να συμμετέχει στην Ελεύθερη Κυριακή γίνετε εσείς ο πρώτος που θα ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια στην περιοχή σας. Μοιραστείτε την ιδέα με τους γύρω σας και βρείτε άτομα που θα είναι πρόθυμα να συμμετέχουν. Την πρώτη Κυριακή ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν σίγουρα θα είναι μικρός. Εκμεταλλευόμενοι όμως τον χρόνο σας στην πλατεία μπορείτε να ενημερώσετε τους περαστικούς για την προσπάθεια που γίνεται και να μοιράσετε φυλλάδια που εξηγούν το σκοπό αυτής της διαδήλωσης. Έτσι, όσο υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για αυτό το σκοπό, κάθε Κυριακή η μαζικότητα της διαδήλωσης ολοένα και θα αυξάνεται. Επίσης, επικοινωνήστε μαζί μας για να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή της πλατείας σας, γνωστοποιώντας έτσι την προσπάθειά σας σε μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.

Το blog αυτό είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ελεύθερης Κυριακής. Βασική προϋπόθεση είναι η προσπάθεια αυτή να διέπεται από τα χαρακτηριστικά της Ελεύθερης Κυριακής, δηλαδή να είναι ειρηνική και ακομμάτιστη (αναλυτικά εδώ). Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελεύθερη Κυριακή διαχωρίζει τη θέση της καθώς καθίσταται σαφές ότι οποιαδήποτε συγκέντρωση με βίαιες ενέργειες ή κομματικά χαρακτηριστικά αντιτίθεται στις επιδιώξεις μας και σκοπό έχει μόνο να δυσφημίσει και να βλάψει την προσπάθειά μας. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο θα απουσιάζει οποιαδήποτε στήριξη αλλά θα υπάρξει και η σφοδρή αντίδραση μας, καθώς η Ελεύθερη Κυριακή καταγγέλλει και αντιτίθεται κάθετα στη βία και το κομματικό «καπέλωμα». Οποιοσδήποτε επιχειρήσει επί τούτου, να καπηλευθεί ή να δυσφημίσει αυτή την αγνών προθέσεων, ειρηνική και ανένταχτη προσπάθεια, θα έχει να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ την κοινωνική κατακραυγή.


Βοηθήστε στη διάδοση

Επειδή η Ελεύθερη Κυριακή δεν αποτελεί πρωτοβουλία κάποιας ήδη υπάρχουσας οργάνωσης που θα είχε τα μέσα να διαδώσει εύκολα και άμεσα αυτή την προσπάθεια, η ευθύνη της διάδοσης της ιδέας και της προτροπής των συμπολιτών μας να κινητοποιηθούν εναπόκειται σε καθένα από εμάς ξεχωριστά. Πέρα από το να ενημερώσουμε τα κοντινά μας πρόσωπα για την προσπάθεια που γίνεται αλλά και να τους παροτρύνουμε να κάνουν και αυτοί το ίδιο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούν να επιταχύνουν την εξάπλωση αυτής της ιδέας. Παρακάτω δίνονται κάποιες προτάσεις για το πώς ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το σκοπό.

  • Αν έχετε blog γράψτε ένα άρθρο για την Ελεύθερη Κυριακή και τοποθετήστε σε ένα σταθερό σημείο κάποιο από τα banner που έχουν δημιουργηθεί. Επίσης επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσθέσουμε στη λίστα των bloggers που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια.
  • Αν συμμετέχετε σε διαδικτυακά forum, δημιουργήστε ένα θέμα σχετικά με την Ελεύθερη Κυριακή τοποθετώντας και μία παραπομπή προς αυτή τη σελίδα και προτρέψτε τα άλλα μέλη του forum να ενημερωθούν για αυτή την προσπάθεια. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως υπογραφή σας στα forum ή σε email κάποιο από τα banner που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.
  • Γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook. Γράψτε τα σχόλιά σας για αυτή την προσπάθεια, συμμετέχετε στις συζητήσεις και στείλτε προσκλήσεις στους φίλους σας για να ενημερωθούν και αυτοί.

Το πλέον σημαντικό όμως, είναι η παρουσία σας στις πλατείες. Η μαζικότητα που βαθμηδόν θα κατακτήσουμε, είναι και αυτό που ευελπιστούμε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου, των media και φυσικά, των ιθυνόντων. Και αυτό είναι τελικώς που θα χαρακτηρίσει την προσπάθειά μας ως επιτυχημένη.


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ