Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η τρομοκρατία του (παρα)κράτους δεν μας φοβίζει



Την επόμενη Κυριακή, αρχίζει ο αγώνας των 300Ελλήνων. Αγωνιστές θα βρίσκονται 24ώρες το 24ωρο στο Σύνταγμα, αλλάζοντας με 6ωρες βάρδιες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας, ζητώντας τα αυτονόητα: Δημοκρατία και ισονομία.

Η πιο θερμή συναγωνίστρια μας, αποφάσισε να ξεκινήσει από σήμερα (κάτι σαν προθέρμανση) και μαζί με δυο φίλους της βρέθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα. Κάθισαν στο πεζοδρόμιο στην πλατεία και αποφάσισαν να μείνουν εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα γίνονται. Μπορεί να βρίσκετε γραφικό, αλλά αν όλοι εμείς ξεπερνούσαμε το φόβο μας για τη γραφικότητα και κάναμε το ίδιο, θα είχαμε αύριο κι όλας μια Ελλάδα διαφορετική από τη σημερινή…
( 15/5 18:30) Τους πλησίασε αστυνομικός ο οποίος τους ζήτησε να φύγουν από την πλατεία. Τα παιδιά, έδειξαν τις ταυτότητες τους και δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να φύγουν και ότι ήταν δικαίωμα τους να είναι στην πλατεία Συντάγματος.
Παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους ταυτότητες, βρίσκονται ακόμα στο τμήμα (για εξακρίβωση στοιχείων) , όπου υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες.
Οι αστυνομικοί, που έχουν αποδεχθεί το ρόλο του γουρουνοφύλακα, αντί να προστατεύουν τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους, τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους, ταλαιπωρούν και εξευτελίζουν τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες που ζητούν τα αυτονόητα.
Και όλα αυτά βεβαίως, για το “ καλό του λαού”, την “ ευημερία του τόπου” και την “ πράσινη ανάπτυξη” και τα “ πράσινα άλογα”. Σκοπός είναι να μείνουν τα πρόβατα στο μαντρί. Εχουν καναπέ, έχουν τηλεόραση, να σκάσουν. Οποιο τολμήσει να βγει από το μαντρί, θα συλλαμβάνεται, θα ανακρίνεται και θα ψάχουλεύεται. Οσα μείνουν ήσυχα, δε θα γνωρίσουν ποτέ τέτοια ταλαιπωρία
Την Κυριακή 22 Μάη ξεκινά ο αγώνας μας για το δημοψήφισμα αλλά και η ενωτική μας πρωτοβούλία για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή για την Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου