Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Handelsblatt: Κρυφό χρέος 5 τρισ. ευρώ στη Γερμανία


      merkel 
    • Τα… Greek Statistics δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία – Οι Γερμανοί έκρυβαν τρισ. ευρώ
    Το γύρο του κόσμου κάνει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt ότι το Βερολίνο έχει κρύψει κάτω από το χαλί 5 τρισ. ευρώ.
    Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες ότι το έλλειμμα του 2009 «μαγειρεύτηκε» για να παρουσιαστεί μεγαλύτερο, έρχονται αποκαλύψεις για τη Γερμανία ότι κρύβει χρέος!
    Greek statistics ή μήπως German statistics;
    Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία.
    Μια Γερμανία που «ξεσκίζει» τις υπόλοιπες χώρες, όπως η Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα και μετέπειτα να κάνει διαχειρίσιμο το χρέος.
    Πέραν των 2 τρισ. ευρώ γερμανικού χρέους που προκύπτει από τα δηλωμένα στοιχεία, η Γερμανία φέρεται να έχει επιπλέον υποχρεώσεις 3 τρισ. ευρώ εξαιτίας των ελλειμμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία!
    Δηλαδή, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος της όχι μόνο δεν είναι διαχειρίσιμο, αλλά ξεφεύγει από κάθε όριο.
    Το χρέος της Γερμανίας υπολογίζεται στα 2,1 τρις ευρώ, αν το διαιρέσουμε το 2,5 ονομαστικό ΑΕΠ θα δούμε ότι μέχρι στιγμής το χρέος της χώρας ανέρχεται στο 84% του ΑΕΠ. Φανταστείτε που πάει αν δούμε ότι το χρέος είναι 5 τρις!
    Να δούμε τη Γερμανία στο Μνημόνιο και τι στον κόσμο!

    Tο είδα στο lailapa

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου