Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Περισσεύει από το λύκο για να φάει η αλεπού;

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…

Λαϊκό άσμα.


… ερωτηθείς γιατί πρόκειται να αυξηθεί η θητεία, ενώ στις περισσότερες (ευρωπαϊκές) χώρες μειώνεται, ο υπουργός Άμυνας κύριος Μπεγλίτης είπε:

«Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική άμυνα και η ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε "φιλελευθεριάζουσες" αντιλήψεις» (in.gr, Κυριακή 28 Αυγούστου 2011).

Οργουελικό έτσι; Τον γυρίσανε τον αμανέ οι καθεστωτικοί. Εθνικιστές εν μία νυκτί γίνανε!

Είδατε λοιπόν;

Όταν η Θράκη τουρκοποιείται, όταν οι Έλληνες Πομάκοι εξισλαμίζονται, όταν μυριάδες βαρβάρων εισβάλλουν εξ Ανατολών, όταν νησιά του Αιγαίου αμφισβητούνται, όταν χωρικά ύδατα και σύνορα καταργούνται στην πράξη, όταν κυριαρχικά μας δικαιώματα θεωρούνται «αιτίες πολέμου», όταν ο λαός μας θρηνεί αεροπόρους, η θητεία … μειώνεται!

Ενώ όταν απειλούνται Αμερικανικά και εβραϊκά συμφέροντα (ενεργειακές πηγές), η θητεία … αυξάνεται!

Δεν θα διστάσει, φαίνεται, ο κύριος υπουργός και οι λοιποί υπάλληλοι του Μεγάλου Αδελφού να χύσουν ελληνικό αίμα, προκειμένου να γίνουν πλουσιότερα τα αφεντικά της υφηλίου.

Όσο για τους αγνούς πατριώτες που πανηγυρίζουν εσχάτως, επειδή ορισμένοι ισχυροί ξεφωνίσανε τους Τουρκαλάδες και μας προτρέπουν να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ μας, επειδή ο ορυκτός πλούτος της πατρίδας μας πρόκειται να αξιοποιηθεί επιτέλους κτλ κτλ, τους παρακαλώ να σκεφτούν:

Είναι ποτέ δυνατόν όλα αυτά να αποφέρουν κάτι θετικό για το λαό μας;

Απαντώ: Τίποτε απολύτως!

Πλην κάποιας ικανοποίησης, αν (και εφόσον) τα μεμέτια φάνε καμιά κλωτσιά στον πισινό, τίποτε καλό δεν θα προκύψει για τον απλό Έλληνα (Ελλαδίτη ή Κύπριο). Τι θαρρείτε συμπατριώτες; Ότι η ανεργία θα μειωθεί επειδή στο οικόπεδο τάδε γίνονται γεωτρήσεις για φυσικό αέριο; Ότι η σύνταξη της γιαγιάς του Ι.Κ.Α θα αυξηθεί επειδή το Αιγαίο έχει πετρέλαιο; Ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια επειδή κάποιοι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να εξορυχτούν τα ήδη γνωστά από δεκαετίες κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου;

Όχι! Τα πλούτη θα πάνε στους γνωστούς εκμεταλλευτές καπιτάλες, ντόπιους και ξένους κι εμείς δεν θα γλείψουμε ούτε κοκκαλάκι!

Πώς το λέει η παροιμία;

«Περισσεύει από το λύκο για να φάει η αλεπού;»

Κι εμείς δεν είμαστε καν αλεπούδες!

Προβατάκια είμαστε! 

Αριστείδης (ο Δίκαιος;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου