Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αριστερά στο Κόκκινο

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί των κομμάτων της Αριστεράς, ο «902 Αριστερά Στα FM» και ο «Στο Κόκκινο», με αποτέλεσμα στον πρώτο να γίνονται απολύσεις και στον δεύτερο να απεργούν οι τεχνικοί επειδή είναι απλήρωτοι για δυο μήνες. Βέβαια, οι τεχνικοί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είναι απλήρωτοι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ναυλώσει τρένο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Θεσσαλονίκη και να διαδηλώσουν – δεν πληρώνουμε τους τεχνικούς αλλά θα σας πάμε αλέ ρετούρ στη Θεσσαλονίκη τσάμπα.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για να ενωθούν τα δυο κόμματα της Αριστεράς.
Αφού δεν κατάφερε ούτε η χρεοκοπία της χώρας να ενώσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ –έστω σε μια κοινή διαδήλωση-, ίσως καταφέρει να τα ενώσει η καπιταλιστική κρίση. Ίσως, να ενωθούν για να μοιράζονται τα έξοδα.
Για αρχή, θα μπορούσαν τα δυο κόμματα της Αριστεράς να βγάζουν μια κοινή εφημερίδα, για να μειώσουν τα έξοδά τους – οι μισές σελίδες θα είναι του «Ριζοσπάστη» και οι άλλες μισές της «Αυγής». Η νέα εφημερίδα μπορεί να λέγεται «Ριζαυγή».
Ένα άλλο βήμα θα ήταν να ενωθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των δυο κομμάτων. Ο νέος σταθμός μπορεί να λέγεται «Αριστερά στα Κόκκινα FM» ή «Κόκκινο στα Αριστερά FM». Τέλος πάντων, το όνομα δεν έχει και μεγάλη σημασία -ας τον πουν και «Κοκκινοσκουφίτσα»-, αφού, ούτως ή άλλως, τους δυο υπάρχοντες σταθμούς δεν τους ακούει κανείς και έχουν εξαιρεθεί –μετά από δικό τους αίτημα- από τις μετρήσεις ακροαματικότητας.
Αφού γίνει η ένωση στις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μπορούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινά γραφεία, ώστε να μοιράζονται τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα.
Βέβαια, το ΚΚΕ έχει στην ιδιοκτησία του το «Σπίτι του Λαού», αλλά ένα τόσο μεγάλο κτίριο έχει πολλά έξοδα – καλύτερα να το νοικιάσουν σε κάνα ζάπλουτο και να γίνει το «Σπίτι του Εφοπλιστή».
Καταλαβαίνω πως πολλοί σύντροφοι στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν βγάλει καντήλες στην πρόταση ένωσης των δυο κομμάτων.
Σύντροφοι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενωθούν μέχρι να περάσει η καπιταλιστική κρίση. Μόλις ο καπιταλισμός πάρει πάλι τα πάνω του, θα διασπαστείτε και θα πολεμήσετε ξανά χωριστά για το γκρέμισμα του καπιταλισμού.
(Υπάρχει η εντύπωση σε κάποιους συντρόφους πως δεν πρέπει να αναφερόμαστε στα άσχημα των κομμάτων της Αριστεράς, για να μην βλάψουμε την επανάσταση. Θέλω να διευκρινίσω πως είμαι με τους εργαζόμενους είτε εργάζονται στον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη και τον Αλαφούζο, είτε εργάζονται στον 902, στο Κόκκινο, στην Τυποεκδοτική, στην Αυγή ή τον Ριζοσπάστη. Και η Αριστερά που απολύει και δεν πληρώνει δεν είναι Αριστερά. Είναι μαγαζί. Με αφεντικά.)

πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου