Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΣτΕ vs Γιούνκερ 0-1;

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες και συγκεκριμένα την ημέρα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του μνημονίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι το μνημόνιο δεν είναι αντισυνταγματικό, καθώς δεν απαιτούνταν 180 ψήφοι αφού δεν περιορίζεται η Εθνική Κυριαρχία.

Χθες όμως ο κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε ότι περιορίζεται η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας και μάλιστα πληροφόρησε ότι θα....
σταλούν από την τρόϊκα τοποτηρητές υπερυπουργοί να επιτηρούν, να ελέγχουν και να εγκρίνουν τις ενέργειες των μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. 
Μπορεί η απόφαση του ΣτΕ να μην ακυρώνει το μνημόνιο ως αντισυνταγματικό, αλλά ταυτόχρονα ορίζει κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται θέμα Εθνικής Κυριαρχίας και ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλες τις πράξεις της, είναι η ελληνική κυβέρνηση με βάση το άρθρο 82 του Συντάγματος...

Επομένως τόσο ο αρμόδιος Έλληνας Εισαγγελέας όσο και ο αρμόδιος Ελληνικός λαός με βάσει το άρθρο 120 του Συντάγματος, δικαιούνται να επέμβουν προς κάθε κατεύθυνση, καλυπτόμενοι πλέον από την απόφαση του ΣτΕ ότι δεν αγγίζεται η Εθνική Κυριαρχία με το μνημόνιο.

Λέμε τώρα ότι θα μπορούσαμε. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα δυστυχώς…
Ούτε κανένας εισαγγελέας θα διανοηθεί να εγκαλέσει τον κ. Γιούνκερ και όποιον τολμήσει να έρθει στη χώρα ως τοποτηρητής, ούτε ο ελληνικός λαός θα κάνει κάτι.
Ζούμε την πλήρη παρακμή.
Τις τελευταίες ημέρες της Πομπηϊας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου