Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εκλογές δημοψήφισμα

Όλοι στις ΚΑΛΠΕΣ, για να διώξουμε την ΤΡΟΙΚΑ από την πατρίδα μας.
Στόχος μας είναι η απελευθέρωση της πατρίδας μας από την κατοχή των τοκογλύφων.
1. Ακύρωση της νέας Δανειακής Σύμβασης.
2. Ολοκλήρωση του PSI και για όσους παρανόμως εξαιρέθηκαν.
3. Αύξηση των μισθών του ιδιωτικού τομέα.
4. Εθνικοποίηση των προβληματικών ιδιωτικών τραπεζών.
5. Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της "Ανώνυμης Εταιρείας αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου" σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζομένους της χώρας.
6. Ειδικά δικαστήρια για την οικονομική κρίση και όχι Εξεταστικές Επιτροπές των συνενόχων.

Βλέποντας κάποιος την αγωνία των ισχυρών αυτού του κόσμου για τις εκλογές στην Ελλάδα, εύκολα μπορεί να κάνει πονηρές σκέψεις. Τόσο πολύ αγωνιούν για τη "σωτηρία" μας; Φοβούνται τις εκλογές οι "σωτήρες" και δεν τις φοβούνται αυτοί, οι οποίοι θέλουν να "σωθούν"; Γιατί φοβούνται τόσο πολύ τις ελληνικές εκλογές; Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λένε, δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε με τις εκλογές. Τι θα μπορούσε ν' αλλάξει ο λαός με την ετυμηγορία του; Τι θα μπορούσε να αλλάξει, εφόσον μιλάμε για μονόδρομο.
Αν ένα λεωφορείο πέφτει σε μια άβυσσο, τι θα μπορούσε ν' αλλάξει με την αλλαγή του οδηγού του; Τίποτε. Όποιος και να καθίσει σε αυτήν τη θέση, τα ίδια θα κάνει. Άρα; Άρα, πολύ πιθανό να μην είναι έτσι όπως τα λένε. Πολύ πιθανό να φοβούνται πως, αν οι Έλληνες καταφέρουν στις εκλογές κι "αποτινάξουν" από πάνω τους τη προδοτική τους ηγεσία, πιθανότατα ν' αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση ...Να αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ...Να ανοίξει ρήγμα στο "Νταχάου" των τοκογλύφων και ν' απελευθερωθούν όλα τα PIIGS από την κόλαση.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας αυτήν τη στιγμή είναι ο φόβος ...Ο φόβος, ο οποίος προκύπτει από την άγνοια ...Ο φόβος, που κάνει τους σύγχρονους Έλληνες να φέρονται σαν τους Ευρωπαίους του Μεσαίωνα, οι οποίοι νόμιζαν πως, αν δεν κάνουν τα κατάλληλα "τάματα" στους "θεούς", θα "πέσει" ο Ουρανός στο κεφάλι τους. Όσο αστείοι μας φαίνονται εκείνοι οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι —σήμερα που υπάρχει γνώση— άλλο τόσο αστείοι θα φαίνονται στο μέλλον και οι σύγχρονοι Έλληνες, οι οποίοι φοβούνται τις απειλές των "μεσαιωνιστών" της οικονομίας ...Οι σύγχρονοι Έλληνες, που, εξαιτίας της άγνοιάς τους, αφήνουν κτήνη —όπως ο Σόιμπλε ή ο Ρεν— να τους τρομοκρατούν.
Το μόνο ελαφρυντικό, που έχουν οι Έλληνες, είναι η τρομερή ένταση της προπαγάνδας που δέχονται. Έχουν ένα μικρό δίκιο να φοβούνται, εφόσον έχουν πέσει πάνω τους τεράστιοι μηχανισμοί προπαγάνδας και τους τρομοκρατούν μέρα και νύκτα. Ακόμα και γνώσεις να έχει κάποιος, του δημιουργούνται αμφιβολίες από την έντονη "πλύση" εγκεφάλου, που καθημερινά υποβάλουν τον ελληνικό λαό ...Τον λαό, που "απειλούν" με ό,τι πιθανό κι απίθανο σκέφτονται οι παγκόσμιοι "Γκέμπελς" της Νέας Τάξης.
...Τον "απειλούν" με χρεοκοπία ...Τον "απειλούν" με έξοδο της χώρας από το ευρώ ...Τον "απειλούν" με άρνηση εξυπηρέτησης της νέας δανειακής σύμβασης ...Τον "απειλούν" με μισθούς Βουλγαρίας ...Τον "απειλούν" με την αντίδραση "φτωχών" λαών, όπως η Εσθονία ...Τον "απειλούν" με διαμελισμό του εθνικού του κορμού ...Τον "απειλούν" με πείνα. Ό,τι μπορούν να επιστρατεύσουν για την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων, το έχουν κάνει. Για ό,τι νομίζουν ότι μπορούν να προσθέσουν ένα "λιθαράκι" τρόμου, βάζουν κάποιον καραγκιόζη στην Ευρώπη να το "ψελίσει", για να το αναπαράγουν τα ΜΜΕ.
Σε αυτό τους βοηθούν και οι σύγχρονοι δωσίλογοι. Άθλιοι δωσίλογοι σαν τον Βενιζέλο ...Τον Βενιζέλο, που ο ίδιος προσωπικά συνετέλεσε τα μέγιστα, για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι της πατρίδας μας ...Ο Βενιζέλος, ο οποίος μας οδήγησε στην έκρηξη της διαφθοράς μέσω της ατιμωρησίας, επιβάλλοντας μας τον εγκληματικό νόμο περί ευθύνης Υπουργών ...Ο Βενιζέλος, ο οποίος μοίραζε έργα και μίζες, λόγω του "επείγοντος" των Ολυμπιακών Αγώνων ...Ο Βενιζέλος των υποβρυχίων ...Ο Βενιζέλος των τραίνων ...Ο Βενιζέλος των οικοπέδων ...Ο Βενιζέλος, που, όπου τον τοποθέτησαν οι ξένοι, τους εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο.
Αυτός —ο απ' όλες τις πλευρές εκβιαζόμενος Βενιζέλος— ήταν που "διαπραγματεύτηκε" με τους δανειστές μας τα πάντα εις βάρος μας ...Ο Βενιζέλος, που "κούρεψε" τους φτωχούς και άφησε τις "χαίτες" των τοκογλύφων. Αυτός ο Βενιζέλος σήμερα, για να σώσει το "τομάρι" του, ενισχύει τα ψέματα των τρομοκρατών των Ελλήνων. Στην πρώτη του ομιλία, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μας είπε περίπου ότι "όλα τα κόμματα ή τα πρόσωπα, τα οποία αντιμάχονται το "Μνημόνιο", είναι περίπου "γραφικοί" ...αν όχι τρελοί ...ανέφικτα και χωρίς καμία πραγματική βάση εφαρμογής είναι όλα τα όσα αυτοί ισχυρίζονται" ...Αυτό μας είπε ο θλιβερός σύγχρονος Εφιάλτης ...Ο Βενιζέλος των εκδοτικών Συγκροτημάτων και των τραπεζιτών.
Στην πραγματικότητα ΟΛΑ αυτά είναι ΨΕΜΑΤΑ

...Ό,τι ακούμε είναι ψέμα.
Γιατί μας λένε ψέματα; Γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να φέρουν εις πέρας τους σχεδιασμούς τους ...Δεν έχουν άλλο τρόπο να μας λεηλατήσουν. Αυτός είναι ο στόχος τους. Ο μόνος στόχος τους είναι η λεηλασία και η μοναδική τους επιλογή είναι το ψέμα απέναντί μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι ιδιόμορφος ο ιμπεριαλισμός τους. Γιατί δεν έχουν πλέον Λούγκερ και Πάντσερ για να μας απειλήσουν και ως μοναδικά τους "όπλα" έχουν τα ψέματα. Η ιδιομορφία της Νέας Τάξης είναι ότι προσπαθεί να κατακτήσει τα κράτη χωρίς προηγουμένως να τα έχει νικήσει στρατιωτικά. Αναγκαστικά η κατάκτησή τους ταυτίζεται με την έννοια της λεηλασίας. Έχει ανάγκη λοιπόν η Νέα Τάξη —εφόσον δεν έχει κατακτήσει τα κράτη— να τα "δουλεύει" ...Να "δουλεύει" τους λαούς, για να μην αντιδρούν.
Χρησιμοποιεί γνώσεις ψυχολογίας ...Γνώσεις ψυχολογίας των μαζών. Γνωρίζει τι φοβούνται οι μάζες και εκεί "χτυπά". Τι φοβούνται οι μάζες; Οι μάζες φοβούνται για την ασφάλειά τους, τις "καταθέσεις" τους, τις δουλειές τους κλπ.. Φοβούνται γενικά ό,τι τις "ξεβολεύει" ...ό,τι τις απειλεί με απώλεια των κεκτημένων ή νέο κόπο ...ό,τι τις απειλεί με αλλαγές, τις οποίες δεν γνωρίζει ούτε πόσο κοστίζουν κι ούτε πόσο χρόνο απαιτούν για να ολοκληρωθούν. Η μάζα, δηλαδή, είναι έτοιμη να ζήσει ακόμα και στο χειρότερο περιβάλλον αρκεί να το γνωρίζει, παρά να ρισκάρει το άγνωστο ...Φοβάται το άγνωστο. Φαντάζεται σημεία και τέρατα και αυτό το γνωρίζουν οι πονηροί και γι' αυτό την απειλούν με σημεία και τέρατα.
Τι κάνουν; Αυτό, το οποίο κάνουν συνήθως, είναι να εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων. Συνήθως παίρνουν και μετατρέπουν σε "φόβητρο" αυτό, το οποίο θα μπορούσε να είναι λύση για τους λαούς ...Παίρνουν το "ιερό" και το εμφανίζουν σαν "ανόσιο". Γιατί; Για να κλείσουν το "άνοιγμα" απ' όπου θα μπορούσε να διαφύγει το θύμα τους. Λένε για παράδειγμα —σαν απειλή— ότι θα "βγάλουν" την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό --και μόνον να το πει κάποιος Ευρωπαίος αξιωματούχος— είναι ηλίθιο. Γιατί; Γιατί είναι σαν να λέει ένα "λιοντάρι" σε μια "γαζέλα", η οποία σπαράζει ανάμεσα στα σαγόνια του για να ξεφύγει, ότι, αν δεν "ησυχάσει" ...θα πάψει να την "φιλοξενεί" ανάμεσα τα "δόντια" του και θα την αφήσει να φύγει στην "αφιλόξενη" στέπα. Υπάρχει γαζέλα τόσο "ηλίθια", που να σταματήσει να σπαράζει, για ν' αποφύγει την "απειλή" του "λιονταριού" ότι θα την απελευθερώσει;
Αυτό, το οποίο δεν κάνει ούτε το πιο αφελές ζώο, το κάνουν οι Έλληνες. Πεθαίνουν από τη δίψα κάτω από μια "κάνουλα" και οι Ευρωπαίοι τούς απειλούν ότι, αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται, θα ανοίξουν την "κάνουλα" και θα τους "πνίξουν". Εστιάζουν την προπαγάνδα τους στην έννοια "πνίξιμο" και αυτός, ο οποίος αργοπεθαίνει από τη "δίψα", ελπίζοντας να επιβιώσει, τρομοκρατείται βλακωδώς, μήπως από το πνίξιμο πεθάνει άμεσα ...Αυτό παθαίνουν οι Έλληνες σήμερα.
Φοβούνται μήπως τους "βγάλουν" από το Ευρώ.
Φοβούνται μήπως τους βγάλουν, επειδή δήθεν χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία, για να μπουν σ' αυτό. Μα, αυτά όλα επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους και όχι τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι αυτοί, οι οποίοι θα έπρεπε να απειλούν με έξοδο από το Ευρώ, επειδή οι Ευρωπαίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία τους.
Άγνοια και ασχετοσύνη δείχνουν όλα αυτά. Το νόμισμα είναι κυριαρχικό δικαίωμα ενός λαού. Όταν ένας λαός εντάσσεται σε μια ευρύτερη νομισματική ένωση, στην πραγματικότητα απεμπολεί ένα από τα βασικότερα κυριαρχικά του δικαιώματα. Ανοίγει ένα μέρος από τα "σύνορά" του. Οι ισχυροί έχουν κέρδος όταν οι αδύναμοι απεμπολούν τέτοια δικαιώματα. Οι αδύναμοι έχουν συμφέρον να κρατάνε τις πόρτες τους "σφραγισμένες". Οι ισχυροί δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Πάντα έχουν ανοικτές τις "πόρτες" τους να μπει όποιος θέλει στα συστήματά τους ...όποιες κι αν είναι οι προδιαγραφές του.
Αυτό, το οποίο σήμερα αγνοεί ο κόσμος, το γνωρίζουν ακόμη και τα νήπια. Τα τρία γουρουνάκια ήταν αυτά τα οποία κλειδώνονταν στο σπίτι τους και όχι ο λύκος. Υπάρχει κανένα παραμύθι, που να έχει τον "λύκο" κλειδωμένο στη φωλιά του και τα γουρουνάκια να "μαγειρεύουν" τα στοιχεία τους, για να "μπουκάρουν" μέσα σ' αυτήν; Δεν υπάρχει τέτοιο παραμύθι, γιατί θα ήταν παράλογο ...Τόσο παράλογο, που δεν θα το πίστευαν ούτε τα νήπια ...Δεν υπάρχει "λύκος", που να μην θέλει να μπει στη φωλιά του ένα τροφαντό "γουρουνάκι" ...Δεν υπάρχει "λύκος" να "διπλοκλειδώνεται" και να βάζει προδιαγραφές εισόδου γι' αυτήν ...Να θέλει μην είναι "παχουλό" ή "χαζό" ή "τεμπέλικο" το "γουρουνάκι", που θέλει να τον συναντήσει ...Ίσα-ίσα, όσο πιο αδύναμο είναι, τόσο πιο εύκολα θα το "καταπιεί" ...Όσο πιο πολύ έχει "μαγειρέψει" την εικόνα των "μυών" του το γουρουνάκι, τόσο πιο εύκολα θα γίνει θύμα.
Αυτό συμβαίνει καί με τους λαούς καί με τα κράτη. Ο καθένας μπορεί να μπει σε μια νομισματική ένωση ...όποια κι αν είναι η οικονομική του κατάσταση ...Ο καθένας. Μπορεί σήμερα η Νιγηρία να μπει χωρίς καμία προετοιμασία στη ζώνη του Ευρώ ...Εις βάρος της θα είναι η έλλειψη προετοιμασίας και όχι εις βάρος της Ευρώπης. Στις νομισματικές ενώσεις οι αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι δεν προσέρχονται οικειοθελώς, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει. Δεν τους συμφέρει, γιατί χάνουν τις άμυνές τους ...Γιατί χάνουν τις περιουσίες τους ...Γιατί μπαίνουν μέσα στις πατρίδες τους οι πλούσιοι με τα ίδια νομίσματα και τους εξαγοράζουν αυτά τα οποία απέκτησαν με αίμα ...Γιατί τους αρπάζουν τον εθνικό τους πλούτο ...Γιατί τους αρπάζουν τις πετρελαιοπηγές ή τα ορυχεία ...Γιατί τους "καταπίνουν" οι μεγάλες οικονομίες και από κύριοι της πατρίδας τους γίνονται σερβιτόροι.
...Γίνονται οι Πορτορικανοί της δεκαετίας του '50, οι οποίοι απέκτησαν ως νόμισμα το αμερικανικό δολάριο και έχασαν την πατρίδα τους. Ήταν "ευθυγραμμισμένη" η πορτορικανική οικονομία με αυτήν των ΗΠΑ και μπήκε το Πουέρτο Ρίκο στη "ζώνη" του δολαρίου; Μήπως τα "μαγείρεψαν" τα δημοσιονομικά τους στοιχεία οι Πορτορικανοί, για να "ξεγελάσουν" τις ΗΠΑ; Με τη βία τους έβαλαν τους φουκαράδες στη νομισματική ένωση. Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο ψέμα είναι η απειλή της αποβολής μας από το Eυρώ; Κατάλαβε πόσο υποκριτικά είναι αυτά, τα οποία ισχυρίζονται ο Σόιμπλε και η συμμορία του; Κατάλαβε πόσο αποπροσανατολιστικά είναι τα σχόλια περί ελληνικής "απάτης" με το μαγείρεμα των στοιχείων. Τα στοιχεία τα "μαγείρεψαν" αυτοί, οι οποίοι είχαν όφελος να τα "μαγειρέψουν" ...και αυτοί σίγουρα δεν ήταν οι Έλληνες πολίτες.
Οι Έλληνες έπρεπε να απειλούν με έξοδο από το Ευρώ και όχι το αντίθετο. Οι υποψήφιοι αυτών των εκλογών θα έπρεπε να απειλούν τους ξένους με δημοψηφίσματα περί Ευρώ και όχι να δέχονται να απειλούνται από τους ξένους με το Ευρώ. Τα περί "μαγειρεμάτων" των στοιχείων ενοχοποιούν τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ήθελαν να μας βάλουν άρον-άρον στο "σφαγείο" τους και όχι τους Έλληνες. Στα κέρδη αναζητάς τους ενόχους. Έγκλημα, όπου να παθαίνει ζημιά ο εγκληματίας, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει "σφάγιο", που να "μαγειρεύει" τα στοιχεία του, για να μπει γρηγορότερα στο "σφαγείο". Ο άθλιος ο Σόιμπλε εκμεταλλεύεται την άγνοια του ελληνικού λαού και μας "δουλεύει" ...Μας προλαβαίνει, πριν χρησιμοποιήσουμε εμείς αυτήν την απειλή για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.
Μα, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, αν ήταν έτσι, γιατί δεν έβαλαν στη ζώνη του Ευρώ τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης; Για ποιον λόγο δεν κάνουν δαπανηρές κινήσεις οι τοκογλύφοι; Γιατί δεν τους συνέφερε. Γιατί τους έβγαινε πιο φτηνά να τις "κατακτήσουν", εξαγοράζοντάς τες "τοις μετρητοίς". Τα κράτη εκείνα, επειδή προέρχονταν από την κομμουνιστική "λαίλαπα", δεν είχαν δυνάμεις αντίστασης ...Δεν είχαν ένστικτα προστασίας τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας περιουσίας. Ειδικά τη δεύτερη τη μισούσαν, γιατί την ταύτιζαν με τον σταλινισμό.
Αυτό το μίσος ήταν "βολικό" για τους Δυτικούς και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν. Τοποθέτησαν σε αυτά τα κράτη προδοτικές ηγεσίες πρώην σταλινικών γουρουνιών και τις λεηλάτησαν. Άνθρωποι, οι οποίοι έπρεπε να δικάζονται ως σταλινικοί εγκληματίες, μπήκαν στην κολυμπήθρα του "Σιλωάμ" και έγιναν "ηγέτες" της "δημοκρατίας". Οι ίδιοι άνθρωποι με τους ίδιους μηχανισμούς, οι οποίοι τρομοκρατούσαν τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης ως σταλινικοί, ήταν αυτοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το "ευρωπαϊκό" τους "μέλλον" σαν δημοκράτες. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα τους "έσωζαν" με τη "βοήθεια" του "πατερούλη" Στάλιν, θα ήταν αυτοί, οι οποίοι θα τους "έσωσαν" με τη "δημοκρατία" ...Μεθύστακες και εκβιαζόμενοι Γέλτσιν, οι οποίοι έδιναν τα πάντα στους ξένους, για να σώσουν τα τομάρια τους ...Άχρηστοι χαφιέδες, όπως η Μέρκελ.
Οι λαοί όλων αυτών των κρατών παρέμειναν τρομοκρατημένοι από τις ηγεσίες των σταλινικών φονιάδων και δεν αντέδρασαν. Το αποτέλεσμα; Με το σκληρό Ευρώ οι Δυτικοευρωπαίοι εξαγόρασαν τζάμπα ολόκληρα κράτη. Όσο πιο πολύ "σκλήραινε" το Ευρώ, τόσο πιο "φτηνά" τούς έβγαινε η λεηλασία. Άρπαζαν γη, εργοστάσια, κάστρα, παλάτια με "φωτοτυπίες", τις οποίες τύπωναν στη Φρανκφούρτη. Διπλοβάρδιες δούλευαν τα "εκτυπωτικά" της ΕΚΤ. Πήγαιναν οι πονηροί Γερμανοί —και οι άλλοι "ασυναγώνιστοι"— και έπαιρναν με ελάχιστο τόκο αυτές τις "φωτοτυπίες" και στη συνέχεια παρίσταναν τους "επενδυτές", εξαγοράζοντας "κομμάτια" ολόκληρα από τις πατρίδες των λαών.
Ας ψάξει κάποιος να βρει την "τύχη" της περιουσίας του λαού της Ανατολικής Γερμανίας, της Ρουμανίας ή της γειτονικής Βουλγαρίας. Ας ψάξει κάποιος να δει με τι τίμημα και με ποιο τρόπο εξαγοράστηκαν όλα αυτά. Ας ψάξει κάποιος να δει πώς κάποιοι μετέτρεψαν τους ευρωπαϊκούς λαούς σε "Ινδιάνους", που τους ξεγελούσαν με χρωματιστές "χάντρες", που τα ονόμαζαν "ευρώ". Με "ψίχουλα" εξαγόρασαν την Ανατολική Ευρώπη οι πολυεθνικές των "σωτήρων". Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν. Δεν υπήρχε ηγεσία ικανή να τους "πουλήσει" το κράτος σε φτηνές δραχμές ...Θα τους κρεμούσαν στις πλατείες, αν το επιχειρούσαν.
Από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να το κάνουν με αυτόν τον τρόπο, έπρεπε να βρουν έναν άλλον. Τι έκαναν; Έβαλαν τα "τρία γουρουνάκια" να πολιορκούν τη φωλιά του "λύκου" ...Τα έβαλαν να μπουν με "δόλο" στη φωλιά του "λύκου". Εμφάνισαν τα "τρία γουρουνάκια" σαν τους αλήτες, οι οποίοι "μπούκαραν" σχεδόν με τη βία στο τσαρδί του "λύκου" της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα θέλησαν να κάνουν εις βάρος της Ελλάδας αυτό, το οποίο έκαναν στην Ανατολική Ευρώπη και απλά το έκαναν με τον μόνο τρόπο που μπορούσαν και ο οποίος ήταν πολύ ακριβότερος τρόπος. Τους Ανατολικοευρωπαίους τους "κυνήγησαν" ως αιμοδιψείς "λύκοι", ενώ τους Έλληνες τους παγίδεψαν σαν "αφελείς" "λύκοι".
Οι Έλληνες δεν ήταν αγαθά "θηράματα" όπως οι Ανατολικοευρωπαίοι. Οι Έλληνες ήταν πονηρά και φθονερά "γουρουνάκια", που ήθελαν να "κατασπαράξουν" τους "λύκους" ...Που ήθελαν να τους "κλέψουν", για να ζήσουν εις βάρος τους ...Να τους φάνε το "φαγητό" τους μέσα από το "πιάτο" τους ..."Αδιάβαστοι" πήγαμε με προδοτικές ηγεσίες τύπου Σημίτη ...Μας έβαλαν στο Ευρώ, όπως έβαλαν οι ΗΠΑ το Πουέρτο Ρίκο στο Δολάριο, για να μας "καταπιούν". Το ζητούμενο ήταν το ίδιο. Να πάθουμε το ίδιο πράγμα με αυτό που έπαθε η Τσεχία ή η Βουλγαρία, αλλά με λίγο πιο ακριβό τρόπο. Τώρα, στηριζόμενοι στην άγνοια του λαού και την προδοσία των δωσίλογων, μας "δουλεύουν" κανονικά.
Τώρα εκμεταλλεύονται αυτήν τη διαφορά στρατηγικής μεταξύ της περίπτωσης της Ελλάδας και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και μας διαβάλουν σε όλη την Ευρώπη. Παίζουν με τα ένστικτα των φτωχών λαών και μας δυσφημούν, για να δημιουργήσουν ανθελληνικό κλίμα και να μας τρομοκρατήσουν. Αυτή είναι η προπαγάνδα τους ...Μας "ξεγελάσατε" και μπήκατε στο Ευρώ, ενώ οι Ανατολικοί λαοί ήταν "τίμιοι" και δεν το έκαναν. Οι "άτιμοι" Έλληνες τους "ξεγελάσαμε" τους "τίμιους" και "ενάρετους" και μπήκαμε στο "σφαγείο", ενώ οι άλλοι —οι πιο "τίμιοι" από εμάς— "πέθαναν" όμορφα και ωραία, χωρίς να διαμαρτύρονται. Εμείς τους λερώσαμε τα πλακάκια με τα "αίματα" και τους στραβώσαμε τα "μαχαίρια" ...Τους βάλαμε σε έξοδα.
Το ίδιο ψεύτικη είναι και η απειλή της χρεοκοπίας.

Ψέμα είναι κι αυτή.

Αναφορές του τύπου ...δεν θα έχουμε να φάμε κλπ., είναι ψέματα ...Δεν θα έχουμε ν' αγοράσουμε πετρέλαιο κλπ., είναι επίσης ψέματα. Απλά, για να τα καταλάβει κάποιος αυτά, θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τα πράγματα απ' όλες τις πλευρές, προκειμένου να ξεδιαλύνουμε όλες τις απορίες του αναγνώστη και να διαλύσουμε ακόμη και τα τελευταία ψήγματα φόβου, που μπορεί να υπάρχουν.
Κατ’ αρχήν η έννοια της "χρεοκοπίας", όταν βρίσκεσαι εντός ενός ενιαίου οικονομικού συστήματος, είναι διαφορετική από αυτήν, σε περίπτωση που είσαι μόνος σου. Το να χρεοκοπήσει η Καλιφόρνια ή το Πουέρτο Ρίκο μέσα στη ζώνη του Δολαρίου έχει συνέπειες, αλλά όχι αυτές που φαντάζεται ο αναγνώστης. Αν χρεοκοπήσει η Καλιφόρνια, δεν θα καταλήξουν οι Καλιφορνέζοι φτωχότεροι από τους Βολιβιανούς ...Κάποιοι Καλιφορνέζοι, οι οποίοι δεν πληρώνονται από το δημόσιο, μπορεί και να μην το καταλάβουν καν ...Δεν θα πάψουν να έχουν αγαθά προς κατανάλωση. Δεν θα πεινάσουν από έλλειψη τροφίμων ...Δεν θα τους λείψουν τα καύσιμα.
Αυτοί, οι οποίοι θα φτωχαίνουν, θα είναι οι δανειστές της Καλιφόρνιας, εφόσον αυτοί θα πληρώσουν τη χρεοκοπία της ...Αυτοί θα πάνε για "κούρεμα" ...Αναγκαστικά. Δεν θα "πεθάνει" η Καλιφόρνια, για να βγάλουν τα κέρδη τους οι τοκογλύφοι. Θα έρθουν σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό και τέλος. Χρεοκοπία, δηλαδή, για την Καλιφόρνια, σημαίνει "κούρεμα" των χρεών της και εσωτερική "υποτίμηση" και άρα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων της. Σημαίνει μείωση των επενδυτικών της προγραμμάτων και άρα μείωση των κερδών των "διαπλεκομένων" εργολάβων και προμηθευτών του δημοσίου ...Τίποτε άλλο ...Δεν θα αρχίσουν οι δανειστές της να παίζουν με τις συντάξεις των "ιδιωτικών" ταμείων ...Δεν θα αρχίσουν να μειώνουν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων ...Όλους αυτούς δεν τους αφορά η "χρεοκοπία" της Πολιτείας.
Το ανάλογο θα έπρεπε να συμβαίνει και εδώ. Μας απειλούν με τη χρεοκοπία, ενώ την έχουμε ήδη υποστεί. Γιατί μας απειλούν; Γιατί η χρεοκοπία "φτάνει" μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν χρεοκοπήσει κάποιος, δεν πουλάει το νεφρό του ούτε βγάζει στο πεζοδρόμιο τα παιδιά του. Η χρεοκοπία έχει όρια και αυτά δεν φτάνουν στον κανιβαλισμό. Αυτοί θέλουν να μας πανικοβάλουν, γιατί θέλουν να ξεπεράσουν τα όρια της χρεοκοπίας και να περάσουν στο χώρο του "κανιβαλισμού" ενός κράτους και μιας κοινωνίας. Θέλουν τη χρεοκοπία —η οποία θα τους κατέστρεφε αυτούς— να τη στρέψουν εναντίον μας, για να μας λεηλατήσουν. Θέλουν να ρυθμίσουν έτσι τα πράγματα, ώστε με τα χρήματα, τα οποία δήθεν τους χρωστάμε, να εξαγοράσουν "κοψοχρονιά" την πατρίδα μας.
Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν να "παίξουν" και με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό τους είναι απαραίτητο, γιατί θέλουν να μας βυθίσουν στην ύφεση. Θέλουν να μας βυθίσουν στην ύφεση, για να μας κάνουν εξαρτώμενους από τον δανεισμό ...και άρα χωρίς να έχουμε δυνατότητα αντίδρασης ...Να μπορούν κατόπιν να μας λεηλατήσουν με την ησυχία τους Να μπορούν να κάνουν αυτό, το οποίο έκαναν στην Ανατολική Ευρώπη με αντιπροσωπευτικότερη περίπτωση αυτό, το οποίο έκαναν στην Ανατολική Γερμανία ...Να κάνουν ένα "φτηνό" πακέτο ολόκληρο το δημόσιο κεφάλαιο της χώρας και να το αποκτήσουν με τα "δανεικά" της πλάκας ...Τα "δανεικά", τα οποία οι ίδιοι με την τεχνητή ύφεση έκαναν πολύτιμα ...Τα "δανεικά", που, όσο κι αν "κουρεύονται", αν κατορθώνουν αυτοί και με την ύφεση "ρίχνουν" το ΑΕΠ μας, δεν θα αλλάζει τίποτε. Θα μας καθηλώνουν στην αδυναμία και άρα στην κατάσταση που τους βολεύει για τη λεηλασία.
Άρα; Άρα σήμερα βρισκόμαστε ήδη υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν υπάρχει πιθανότητα να πάθουμε κάτι διαφορετικό από αυτά τα οποία ήδη παθαίνουμε, γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ήδη παθαίνουμε παραπάνω απ' όσα θα έπρεπε να πάθουμε ...Όλα όσα ακούμε είναι απλά τρομοκρατία. Γιατί μας τρομοκρατούνε; Για τον λόγο που είπαμε πιο πάνω ...Για να μην αντιστεκόμαστε ...Για να δεχθούμε να "αλυσοδεθούμε". Για να μην εκμεταλλευτούμε το θετικό της χρεοκοπίας, που είναι το "κούρεμα" του χρέους και να δεχθούμε να μας ξαναδανείσουν ακόμα περισσότερα από αυτά που γλιτώσαμε. Με μία διαφορά όμως. Αυτά, τα οποία κουρεύτηκαν, είναι ανώδυνα ιδιωτικά ομόλογα, ενώ τα μελλοντικά δάνεια είναι ενυπόθηκα δάνεια απέναντι σε λαούς. Αυτό είναι το επικίνδυνο, γιατί μας "βάζουν" απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς σαν εχθρούς τους.
Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης την αγωνία τους για τις εκλογές. Γιατί έχουν αγωνία; Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν κατορθώσει να ολοκληρώσουν αυτό, το οποίο τους βολεύει. Με τους προδότες, που κυβερνούν την Ελλάδα, το μόνο που κατάφεραν μέχρι στιγμής είναι να βάλουν τα πράγματα στη "σειρά" που τους βόλευε, αλλά όχι και να την ολοκληρώσουν. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους. Στην πραγματικότητα όχι μόνον δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά βρίσκεται στη χειρότερή του φάση ...Στην πιο επικίνδυνη γι' αυτούς φάση ...Στη φάση που οι ίδιοι είναι ευάλωτοι και όχι τα υποψήφια θύματά τους, δηλαδή οι Έλληνες.
Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί μόνον εκείνο το μέρος του σχεδιασμού, που συμφέρει τους Έλληνες ...Έχει εκτελεστεί μόνον το εύκολο μέρος του, που δίνει τη θεωρητική ευκαιρία στους Έλληνες ακόμα και να τους "ρίξουν" ...Έχει ολοκληρωθεί το PSI και τα νέα δάνεια ακόμα δεν μας τα έχουν φορτώσει ...Ακόμα κι αν τα υπέγραψε η Κυβέρνηση των προδοτών, δεν τα έχουμε πάρει. Άρα; Άρα, φοβούνται μια νέα Κυβέρνηση Ελλήνων, η οποία δεν θα δεχθεί τα νέα δάνεια, ενώ το PSI έχει ήδη δρομολογηθεί και η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τα CDS. Φοβούνται μια νέα Κυβέρνηση, η οποία, είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άποψης, δεν θα εκτελεί τα προβλεπόμενα "μέτρα" και θα τους αναγκάσει να επανεξετάσουν τη θέση τους. Θα τους αναγκάσει ν' αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τα δεδομένα να είναι πιο ευνοϊκά για τους Έλληνες και πιο δυσμενή για τους ίδιους.
Τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο τρομακτικά γι' αυτούς, γιατί ακόμα και το PSI έχει περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης υπέρ της Ελλάδας. Όσοι αναγνώστες μάς παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, θα γνωρίζουν ότι ήδη πριν από δύο χρόνια προτείναμε εμείς μια διαδικασία "κουρέματος" τύπου PSI. Απλά την προτείναμε με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που τη δρομολόγησε ο χοντροπροδότης Βενιζέλος. Προτείναμε να γίνει "κούρεμα" εις βάρος των τοκογλύφων των τραπεζών και όχι εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων ή των μικροεπενδυτών, που εμπιστεύτηκαν το κράτος.
Ο Βενιζέλος, ως καλός δωσίλογος των τοκογλύφων, έκανε τα ακριβώς αντίθετα. "Κούρεψε" "γουλί" τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροεπενδυτές και όσο του επέτρεπαν "κούρεψε" τους μεγάλους τοκογλύφους. Άφησε όμως εντελώς ανέπαφους τους εγκληματίες της Goldman Sachs και της ΕΚΤ. Έμειναν ανέπαφοι δηλαδή αυτοί, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία και άρα αυτοί, οι οποίοι μεθόδευαν τη χρεοκοπία. Όλα αυτά τι σημαίνουν; Ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια "κουρέματος". Πολλά περιθώρια να επωφεληθούμε εις βάρος των τοκογλύφων, πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Πολύ πριν πάρουμε τα χρήματα των φτωχών Εσθονών ή των θυμωμένων Γερμανών, όπως θα έλεγε και ο Σόιμπλε, καλό είναι να πάρουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα των τοκογλύφων. Το "ομόλογο" του swap της Goldman Sachs δεν έχει "κουρευτεί". "Κουρέψαμε" τα ομόλογα των φτωχών και των άσχετων πολιτών και δεν "κουρέψαμε" το ομόλογο των εγκληματιών, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το ίδιο δεν έχουν "κουρευτεί" και τα ομόλογα της τοκογλυφικής ΕΚΤ ...Τα ομόλογα εκείνα, τα οποία τα έχει αγοράσει στο 60% της αξίας τους και τα έχει βάλει στον ισολογισμό της στο 100% ...Προφανώς στο μυαλό της μόνον οι άλλοι χάνουν και ποτέ η ίδια. Μόνον από αυτές τις δύο περιπτώσεις μπορούμε να "ελαφρύνουμε" με άλλα 50 δις το χρέος μας.
Αν λοιπόν σε αυτές τις εκλογές βγει μια κυβέρνηση πατριωτών Ελλήνων, μπορεί να συνεχίσει το "κούρεμα", που αρνήθηκε να κάνει ο δωσίλογος Βενιζέλος, χωρίς κανένας να μπορεί την τρομοκρατήσει και άρα να την εμποδίσει ...Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να μας απειλεί με χρεοκοπίες και ενεργοποίηση CDS ...Είμαστε "βρεγμένοι" και ο "βρεγμένος" δεν φοβάται μην "βραχεί" ...Έχουμε ήδη "χρεοκοπήσει" ...Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα CDS. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση να "κουρέψει" τα ομόλογα των τοκογλύφων, τα οποία έχουν εξαιρεθεί, χωρίς καμία άλλη συνέπεια ...Τα ομόλογα των πρώην εργοδοτών του Παπαδήμου, τα οποία έχουν εξαιρεθεί παρανόμως από την προδοτική Κυβέρνηση του Παπαδήμου ...Του Παπαδήμου, ο οποίος ήταν από εκείνους τους προδότες κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης για τι αλλαγή μιλάμε; Το χρέος μας, ακόμα και με την "απορρόφηση" του επίσης παράνομου πρώτου Μνημονίου, ήταν περίπου 350 δις. Ήδη "κουρέψαμε" 100 δις και υπάρχουν άλλα τουλάχιστον 50 δις, που μπορούμε να "κουρέψουμε". 350 μείον 150 δις, μας κάνουν 200 δις. 200 δις, σε μια οικονομία που το ΑΕΠ είναι πάνω από 200 δις, σημαίνει ότι έχει πέσει το δημόσιο χρέος σε επίπεδο Γερμανίας. Με το έλλειμμα —λόγω των περικοπών στο δημόσιο— να έχει περιοριστεί δραματικά και με τις υποχρεώσεις για τοκοχρεολύσια να μειώνονται σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλάζει ριζικά η "εικόνα" της χώρας ..."Ομορφαίνει" η "εικόνα" της χώρας μετά από αυτό το δραστικό "κούρεμα".
Σε όλα αυτά βεβαίως να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα επιπλέον έχει "λαμβάνειν" από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα "αναγκαστικά" δάνεια της Κατοχής. Μιλάμε για ένα ποσό, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 δις. Μιλάμε για μια εικόνα οικονομίας, την οποία θα τη ζήλευαν όλα τα μεγάλα και υπερχρεωμένα κράτη, τα οποία σήμερα μάς "μαλώνουν" και μάς "συμβουλεύουν" ...Μιλάμε για τον απόλυτο εφιάλτη τους. Αυτόν τον εφιάλτη προσπαθούν να αποφύγουν. Ποιος είναι ο εφιάλτης τους; ...Να διώξουμε την Τρόικα από τη χώρα ...Να αρνηθούμε το δάνειό τους ...Το δάνειο, το οποίο το χρησιμοποιούν, για να μας "εξοντώσουν" και να μας λεηλατήσουν.
Μα, θα πει ο καλοπροαίρετος, αν διώξουμε την Τρόικα, πώς θα επιβιώσουμε; Δεν χρειαζόμαστε δάνεια; Τα ελλείμματα δεν έχουν καλυφθεί. Βάζουμε μεν ως στόχο τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά οι ανάγκες "τρέχουν". Αυτός ο στόχος απαιτεί χρόνο για να έρθει εις πέρας και εμείς πρέπει να ζήσουμε μέσα σε άσχημες συνθήκες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση καλπάζει. Εδώ η ίδια η Γερμανία δανείζεται. Τι θα κάνουμε εμείς; Τι θα κάνουμε εμείς με τα επιτόκια δανεισμού να βρίσκονται στον "ουρανό"; Τι θα κάνουμε εμείς με τα ελληνικά spreads να μην "πέφτουν" με τίποτε;
Εδώ πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, γιατί εδώ βρίσκεται όλο το μυστικό στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιβιώσει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε. Το δύσκολο αυτής της περιγραφής οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ "λεπτή" κατάσταση ...Ο "θάνατός" μας από τη "σωτηρία" μας απέχει το πάχος μιας "κλωστής" ...Είναι πολύ λεπτά τα όρια.
Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας με μια σειρά απλών ερωτήσεων. Είναι νόμιμο το PSI ως διαδικασία; Ήταν μέσα στα πλαίσια της λογικής και της αγοράς της Νέας Τάξης; Αυθόρμητα δεν συμμετείχαν όλοι οι δανειστές μας; Μόνοι τους δεν προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις; Ξεγελάσαμε κανέναν; Απειλήσαμε κανέναν με όπλο; Κατόπιν συμφωνίας δεν έγινε αυτό; Άρα; Άρα, μετά το νόμιμο PSI το "ποινικό" μας μητρώο είναι "καθαρό". Ταυτόχρονα όλη η Ευρώπη και το ΔΝΤ παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε πολύ οδυνηρά βήματα προς το "νοικοκύρεμα" του δημοσιονομικού τομέα της. Μια οικονομία "σφικτή" στα έξοδα και με καλή "αναλογία" χρέους προς ΑΕΠ, δεν πρέπει να "ανταμειφθεί"; Η ίδια η Ευρώπη αναγνωρίζει το αξιόχρεό μας εφόσον είναι έτοιμη να μας δανείσει τα χρήματα των πολιτών της.
Τα παίρνουμε όλα αυτά "πακέτο" και πάμε στις εταιρείες αξιολόγησης. Η Ελλάδα με αυτήν την εικόνα δικαιούται ακόμα και το ΑΑΑ. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα περισσότερα "μικρά" 3Α της αγοράς. Είναι καλύτερα από την Ολλανδία ή την Αυστρία ή ακόμα τη Βρετανία, που, εκτός όλων των άλλων, έχουν τεράστια ιδιωτικά χρέη σε αντίθεση με τη συμμαζεμένη και "κουρεμένη" πλέον Ελλάδα. Είναι καλύτερα από όλες αυτές τις χώρες, γιατί σε αντίθεση με αυτές διαθέτει τεράστιο δημόσιο κεφάλαιο. Είναι καλύτερα, γιατί σε αντίθεση με αυτές έχει "λαμβάνειν" από τους Γερμανούς. "Κουρεμένη" λοιπόν η Ελλάδα είναι καλύτερη απέναντι σε "ακούρευτους" και επιπλέον απολύτως νόμιμη. Με καθαρή εικόνα και όχι με swaps. Άρα; Άρα μπορεί να διεκδικήσει —ακόμα και με απειλές προσφυγής στα δικαστήρια— την νέα αξιολόγησή της.
...Το επιβάλει ο νομικός πολιτισμός της ανθρωπότητας να επαναξιολογηθεί η Ελλάδα με εντελώς αντικειμενικά οικονομικά κριτήρια και χωρίς καμία πολιτική προέκταση ...Το επιβάλει το παγκόσμιο πτωχευτικό δίκαιο να επαναξιολογηθεί με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς να "τιμωρηθεί" εκ νέου για πολιτικούς λόγους από αναρμόδιους. Το επιβάλει το παγκόσμιο σύστημα δικαίου, εφόσον δεν επιτρέπεται να τιμωρηθεί κανένας δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα. Η Ελλάδα τιμωρήθηκε για την "ασωτία" του δημόσιου τομέα της με τα spreds και το πρώτο Μνημόνιο που "φορτώθηκε". Τώρα επανήλθε όπως προβλέπεται από τον νόμο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με δικαιοσύνη.
Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν τα προηγούμενα spreds, εφόσον έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και ήδη έχει "τιμωρηθεί" για το προηγούμενο παράπτωμά της. Έχει ξεπεράσει την περίοδο της "ασωτείας" και έχει αποδεδειγμένα προσαρμόσει τη δημοσιονομική της πολιτική στα επίπεδα που της επέβαλαν οι δανειστές της ...Οι δανειστές, οι οποίοι την έλεγξαν με τον πιο σκληρό τρόπο ...Οι δανειστές, οι οποίοι προσήλθαν οικειοθελώς στο "κούρεμα" και με την πράξη τους άνοιξαν το πράσινο "φως" για την εκ νέου δανειοδότησή της.
Αυτά όλα δεν πρέπει να αξιολογηθούν; Δεν πρέπει να επανενταχθεί η Ελλάδα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των αγορών; Όταν ο πολιτισμός δίνει το δικαίωμα σε όλους όσους "παράπεσαν", αλλά με τιμωρία "εξαγόρασαν" τη νομιμότητά τους, να επανέλθουν. Γιατί να μην έχει αυτό το δικαίωμα και η Ελλάδα; Διαχειριστικό λάθος έκανε ...δεν έκανε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η ναζιστική Γερμανία έχει συγχωρεθεί και έχει επανενταχθεί και δεν θα συγχωρεθεί η Ελλάδα, η οποία αγόρασε μερικά "πολύφωτα" παραπάνω με δανεικά; ...Να επανενταχθεί όπως προβλέπεται από τους νόμους, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο "σωφρονισμός" είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό το δικαίωμα η Ελλάδα ήδη το κέρδισε με πολύ ακριβό τρόπο.
Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά τα οποία λέμε και ποια είναι η σημασία τους για την πορεία της Ελλάδας; ...Ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της με στόχο να επανέλθει στις αγορές. Με τις "ευχές" όλων των οίκων αξιολόγησης μπορεί να διεκδικήσει την "έξοδό" της στις αγορές ...Άμεσα ...Μετά τις προσεχείς εκλογές και όχι μετά από δύο ή τρία χρόνια. Γιατί πρέπει να βιαστεί; Για να διώξει την Τρόικα από την Αθήνα. Για να διώξει τους εγκληματίες από την Ελλάδα πριν την "σκοτώσουν". Για να μην την αφήνει να καταστρέφει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία. Για να φύγει το κτήνος ο Τόμσεν, πριν αναγκαστεί κάποιος Έλληνας να τον θάψει ζωντανό σε κανένα χαντάκι.
Γι' αυτόν τον λόγο φοβούνται τις εκλογές. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και "τρέμουν". Με άλλο πολιτικό "σκηνικό" ξεκίνησαν το έγκλημα και άλλο βλέπουν μπροστά τους. Βλέπουν ότι τα κόμματα στα οποία επένδυσαν και από τα οποία έλαβαν τις δηλώσεις "υποτέλειας", δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσοστό για να κυβερνήσουν τη χώρα. Τα πάλαι ποτέ παντοδύναμα κόμματα του δικομματισμού είναι πλέον "σκιές" των εαυτών τους. Γι' αυτόν τον λόγο φοβούνται. Φοβούνται την οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση, η οποία δεν θα συντίθεται από τους δικούς τους ανθρώπους ...Την οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση, η οποία θα εκμεταλλευτεί το "τετελεσμένο" PSI και θα αρνηθεί το "προσεχές" δάνειό τους.
Μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ. Μια νέα Κυβέρνηση νέων προσώπων, η οποία, είτε από αδυναμία να επιβάλει τα μέτρα τους είτε από πατριωτισμό, θα δημιουργήσει πρόβλημα και δεν θα "απορροφά" τα δάνειά τους ...Αυτό δηλαδή το οποίο είναι το ζητούμενο γι' αυτούς ...Να μην μπορέσουμε να απολαύσουμε ως κέρδος ό,τι έχουμε "κερδίσει" με το "κούρεμα". Αυτό το κέρδος έρχονται να μας το ακυρώσουν με το νέο δάνειο. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν πάση θυσία να μας βυθίσουν άρον-άρον στην ύφεση. Γι' αυτόν τον λόγο χτυπάνε με τον πιο άσχημο τρόπο τον "άσχετο" με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας ιδιωτικό τομέα.
Βιάζονται να προκαλέσουν στέρηση εσόδων στο κράτος, ώστε να το κάνουν εξαρτώμενο από τα δάνειά τους. Βιάζονται να προκαλέσουν ανεργία, ώστε να αυξήσουν τις ανελαστικές δαπάνες του κράτους με αποτέλεσμα να ανοίγει διαρκώς το έλλειμμά του, παρά τις ανυπόφορες στερήσεις του λαού. Να φαίνεται ότι το κράτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ούτε μετά από αυτό το "κούρεμα" ...Να χρεοκοπεί ο χρεοκοπημένος κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει διαρκής "επικαιροποίηση" ...Να επιβαρύνουν διαρκώς την κατάσταση, ώστε να δίνουν δικαιολογία και άλλοθι στις εταιρείες αξιολόγησης να απαγορεύουν την έξοδό μας στις αγορές.
Γι' αυτόν τον λόγο οι δωσίλογοι πολιτικοί —με επικεφαλής τον Βενιζέλο— δεν δίνουν ποτέ στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας ...Δεν δίνουν ποτέ στοιχεία για την ταμειακή της ευχέρεια. Δεν θέλουν να φαίνεται ότι μπορεί η Ελλάδα —έστω και "αγκομαχώντας"— να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις της χωρίς το δάνειο "μαμούθ" ...Το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί σε κράτος, όπως λέει και ο καραγκιόζης κολαούζος των τοκογλύφων Γιωργάκης. Το δάνειο είναι αυτό που τους ενδιαφέρει να πάρει η Ελλάδα, για να την λιώσουν στις υποθήκες και τους δυσμενείς όρους που το δάνειο αυτό συνεπάγεται. Το δάνειο τούς ενδιαφέρει, γιατί μόνον αυτό νομιμοποιεί την παρουσία της Τρόικας στην Ελλάδα ...Νομιμοποιεί τις δυνάμεις "Κατοχής", οι οποίες διαλύουν και ευτελίζουν τα πάντα, για να τα αποκτήσουν χωρίς καμία αντίσταση.
Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι χρησιμοποιούν διαρκώς γνώση ψυχολογίας των μαζών ...Τις γνώσεις εκείνες, οι οποίες μετατρέπουν αυτές τις ανθρώπινες μάζες σε διαχειρίσιμους όχλους των ενστίκτων. Γνωρίζουν πώς να απειλούν τους λαούς και αυτό κάνουν διαρκώς εις βάρος του ελληνικού λαού. Αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Εμφανίζουν το "άσπρο" σαν "μαύρο" και το αντίστροφο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Το PSI, όπως είδαμε, δεν ήταν απλά καλό, αλλά στην κυριολεξία σωτήριο για την Ελλάδα. Κέρδος είχε από αυτό η Ελλάδα ...Άλλοι θα ήταν αυτοί οι οποίοι θα πάθαιναν ζημιά από τη μείωση του χρέους της Ελλάδας και όχι οι Έλληνες. Όμως, το δάνειο, το οποίο θα ακολουθούσε το "κούρεμα", θα ήταν κακό για την Ελλάδα ...Όχι απλά κακό, αλλά το απόλυτο κακό. Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε, θα μας φόρτωνε ένα τεράστιο χρέος με πολύ απεχθέστερους όρους και από το οποίο δεν θα επωφελούμασταν εμείς οι ίδιοι.
Με το χρέος αυτό απλά οι ίδιοι θα έπαιρναν "στο όνομά" μας αυτά, τα οποία μόνοι τους είχαν αποφασίσει να καρπωθούν ως κέρδη. Ό,τι απέμενε από αυτό το ποσό και πάλι δεν θα πήγαινε για ν' αναπτυχθεί ο λαός, αλλά θα τα έπαιρναν οι τράπεζες ...Οι δικές τους τράπεζες ...Οι τράπεζες, οι οποίες προστάτευαν τη δική τους οικονομία. Τι έκαναν, μέσω της προπαγάνδας της τρομοκρατίας; Μετέτρεψαν το "άσπρο" σε "μαύρο". Εμφάνισαν το PSI σαν κάτι τρομακτικό και οδυνηρό για τους Έλληνες ...Κάτι, το οποίο θα έπρεπε ν' αντέξουμε, γιατί υποτίθεται θα ήταν εξαιρετικά επίπονο ...Το "καλό", δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο το εμφάνισαν σαν αναγκαίο και αναπόφευκτο "κακό".
Εφόσον θα το "αντέχαμε" αυτό το "κακό", θα απολαμβάναμε σαν ανταμοιβή το υπέρτατο "καλό" ...Θα μας έδιναν το περιττό και θανατηφόρο δάνειο ...Το "κακό", δηλαδή, έγινε το απόλυτο "καλό" ...Τόσο "καλό", που, αν δεν ήμασταν καλά παιδιά", δεν θα μας το έδιναν ...Μας απειλούν ότι δεν θα μας δώσουν το δάνειο, αν δεν είμαστε "καλά" παιδιά ...Μας απειλούν ότι δεν θα μας δώσουν αυτό, το οποίο εμείς έπρεπε να αρνούμαστε. Αυτό, δηλαδή, το οποίο έπρεπε εμείς να επιδιώκουμε, μας το εμφάνισαν σαν τιμωρία. Κάθονται με το κουτάλι με το "μουρουνέλαιο" και αντί να μας απειλούν με βία, αν δεν το καταπιούμε, μας λένε τα αντίθετα. Μας βάζουν να τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε ήσυχα παιδιά, για να μας το δώσουν να το "απολαύσουμε".
Θα μας "τιμωρήσουν", αν δεν είμαστε καλά παιδιά.
Οι μισθοί μας πρέπει να φτάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας.

Επίσης ψέμα.

Όμως, για να τα καταφέρουν όλα αυτά, θα πρέπει να μας βυθίσουν στην απόλυτη ύφεση. Ο πιο σύντομος δρόμος προς αυτήν την "ύφεση", όπως θα εξηγήσουμε και παρακάτω, είναι οι μειώσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Γιατί; Γιατί μειώνεται η κατανάλωση και αυτό καταστρέφει την αγορά. Έχοντας αυτόν τον πονηρό στόχο, λένε ό,τι ηλιθιότητα τους βολεύει ...Ό,τι θα έπρεπε στο άκουσμά του να κάνει έξω φρενών ακόμα και έναν πρωτοετή του Οικονομικού. Γι' αυτόν τον λόγο καθημερινά ακούμε τα απίθανα.
Από τη μία πλευρά βγαίνει ο τρομοκράτης Σόιμπλε και μας λέει ότι υπάρχει ηθικό "θέμα" με τους σημερινούς μισθούς των Ελλήνων. Υπάρχει ηθικό "θέμα" κατά τη γνώμη του, όταν πρέπει ο ίδιος να ζητήσει από τους Εσθονούς να βοηθήσουν τους Έλληνες, οι οποίοι πληρώνονται μεγαλύτερους μισθούς από τους ίδιους ...Μίλησε για ηθική ο εκφραστής της πιο σκληρής εκδοχής της ανηθικότητας ...Μίλησε για ηθική αυτός, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε ένα καροτσάκι "τιμωρημένος" για την ανηθικότητά του. Από την άλλη βγαίνει το ΔΝΤ ή ο Ρεν και μας λέει ότι οι μελλοντικοί μας μισθοί, για λόγους "ανταγωνιστικότητας", δεν θα έχουν σχέση με αυτούς της Πορτογαλίας ή της Ισπανίας, αλλά με αυτούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ...Όλα αυτά είναι αθλιότητες.
Σ' ό,τι αφορά το πρώτο, συμβαίνει το εξής: Κατ’ αρχήν η Εσθονία δεν μας "βοηθά" με το υστέρημα του φτωχού λαού της. ΘΑ μας δανείσει ...και μάλιστα με καλό επιτόκιο. Θα δανειστεί από την ΕΚΤ με χαμηλότερο επιτόκιο και θα μας δανείσει με ψηλότερο ...Μπίζνες κάνει. Μπορεί να έχει φτωχότερους πολίτες από τους Έλληνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μπίζνες. Το γεγονός λοιπόν ότι οι πολίτες της ζουν φτωχότερα από τους Έλληνες, δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Το πώς ζει ο καθένας έχει σχέση με τη δική του ειδική κατάσταση. Έχει σχέση με το κεφάλαιο που έχει στην κατοχή του. Η Ελλάδα, δυστυχώς για κάποιους "ηθικολόγους", είναι πλούσια και η Εσθονία φτωχή. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην ανάγκη και δανείζεται, όπως δανείζεται ένας οποιοσδήποτε κεφαλαιοκράτης. Δεν υπάρχει πιο φυσιολογικό πράγμα στην ελεύθερη οικονομία. Δεν υπάρχει σήμερα κράτος, λαός ή άτομο, που να μην δανείζεται.
Όταν πηγαίνει κάποιος κεφαλαιοκράτης στην τράπεζα και δανείζεται, από πού του δανείζει η τράπεζα; Από τις καταθέσεις των καταθετών της. Άρα; Άρα του δανείζει και από τις λιγοστές καταθέσεις των φτωχών καταθετών της. Είναι λογικό να υποδείξει η τράπεζα σε έναν πλούσιο άνθρωπο ότι πρέπει να ζει απολύτως ως φτωχός, γιατί υπάρχουν και πολύ φτωχοί ανάμεσα σ' αυτούς που του δανείζουν; Όχι βέβαια. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Ο καθένας ζει με βάση το κεφάλαιό του και την περιουσία του. Αυτός, ο οποίος δανείζει τα λίγα ή τα πολλά, το κάνει για το κέρδος. Αυτός, ο οποίος τα δανείζεται, ζει με βάση αυτά που έχει και του επιτρέπουν να λειτουργεί.
Η απάντηση λοιπόν στον Σόιμπλε είναι απλή. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση το γεγονός ότι η Εσθονία δανείζει την Ελλάδα με τη σύγκριση των μισθών των εργαζομένων τους. Άρα; Άρα δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας ο Σόιμπλε, που επικαλείται την Εσθονία. Αυτό το κάνει εκ του πονηρού, για να μας τρομοκρατήσει ...Για να μας δημιουργήσει ενοχές και ταυτόχρονα να τον "ακούν" οι Εσθονοί ή οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να κάνει τον "καλό" και τον "δίκαιο" μ' αυτούς εις βάρος των "ανήθικων" και των "τεμπέληδων" Ελλήνων. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες, υποβοηθώντας την προσπάθειά του με τους Εσθονούς, τους οποίους παρασύρει σε λανθασμένα συμπεράσματα με την αθλιότητά του. Προσπαθεί να "σπείρει" τις διχόνοιες μεταξύ των λαών, για να μην φαίνεται ότι ο ίδιος είναι απλά ένα "ερπετό", που εργάζεται για λογαριασμό των τοκογλύφων.
Το ίδιο τρομοκρατικό είναι και το "χτύπημα" της Λαγκάρντ ή του Ρεν. Οι μισθοί της Ελλάδας δεν μπορούν να γίνουν ποτέ ίσα με αυτούς της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας, γιατί απλούστατα η Ελλάδα δεν είναι ίδια με αυτά τα κράτη. Το κατά κεφαλήν μερίδιο του εθνικού πλούτου είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα απ' ό,τι σε αυτά τα κράτη. Τα κράτη αυτά έχουν λεηλατηθεί από την Νέα Τάξη και δεν έχει απομείνει πλούτος να μοιραστεί στους πολίτες τους ...Οι μισθοί αυτόν τον πλούτο, που αντιστοιχεί στους πολίτες, "περιγράφουν" ...Οι μισθοί δεν είναι μια τεχνητή συνθήκη μέσα στην οικονομία ...Είναι αποτέλεσμα της δυναμικής της οικονομίας.
Οι μισθοί είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το κεφάλαιο, που διαχειρίζεται αυτή η οικονομία. Πώς γίνεται αυτό; ...με τον εξής απλό τρόπο: Ο εργατικός μισθός είναι πάντα συνδεδεμένος με τα κέρδη της βάσης της κεφαλαιοκρατίας και της επιχειρηματικότητας σε ένα κράτος ...Εκεί, δηλαδή, όπου "συναντιέται" το ελάχιστο κεφάλαιο με την απλή εργασία ...Εκεί, όπου πρέπει ν' αποφασίσεις πώς θα επιλέξεις να ζήσεις ...Εκεί, όπου πρέπει ν' αποφασίσεις τι σου "αρέσει" περισσότερο να κάνεις για να ζήσεις, γιατί στο επίπεδο του συμφέροντος δεν υπάρχει διαφορά.
Ο μισθός, δηλαδή, του εργάτη στην Ελλάδα είναι ίσος με το κέρδος ενός μικρομεσαίου αγρότη. Ο μισθός του εργάτη στην Ελλάδα είναι περίπου ίσος με το κέρδος ενός μικροεπιχειρηματία του τουρισμού. Το ετήσιο κέρδος ενός από τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες των σαράντα ή των πενήντα στρεμμάτων, είναι περίπου το ετήσιο εισόδημα ενός εργάτη. Το ετήσιο κέρδος ενός επιχειρηματία των κάποιων δέκα ή δεκαπέντε δωματίων, είναι περίπου το ετήσιο εισόδημα ενός εργάτη. Η βάση, δηλαδή, της κεφαλαιοκρατίας ή της επιχειρηματικότητας είναι αυτή, η οποία καθορίζει τον μισθό των εργαζομένων. Ο μισθός είναι ένα "μπαλόνι", που κάθεται πάνω στην "επιφάνεια", την οποία ορίζει η δυναμική της οικονομίας. Ακόμα και να θέλεις να το "βυθίσεις" αυτό θα επανέλθει στη "στάθμη" που προσδιορίζει η δυναμική της οικονομίας.
Γιατί το κάνει αυτό η οικονομία; ...Για την ασφάλειά της ...Για την ασφάλεια της λειτουργίας της ...Για να υπάρχει τάξη και δίκαιη κατανομή των εθνικών κερδών από τη λειτουργία της οικονομίας ...Για να μπορούν να διαχωρίζονται οι "κλάδοι" της και να υπάρχει "υγεία" στη λειτουργία της ...Για να μην γίνεται το "συκώτι" "ένα" με τους "πνεύμονες" και πεθάνει ο "οργανισμός" ...Για να μην πάρουν όλοι από μια τσάπα και δημιουργηθεί χάος στη γεωργική παραγωγή ...Για να φύγει εύκολα το ένα παιδί του φτωχού αγρότη στο εργοστάσιο και να μην κατατμηθεί κι άλλο η ιδιοκτησία, αδυνατώντας να θρέψει τους ιδιοκτήτες της ...Για να μη μετατρέψει ο καθένας το σπίτι του σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ...Για να πάψει να βλέπει τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σαν τον μοναδικό τρόπο επιβίωσης και να πάει να εργαστεί ως σερβιτόρος.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι σημαίνει δυναμική της οικονομίας; ...Κατάλαβε πώς "διαχωρίζονται" μεταξύ τους οι δραστηριότητες προς χάριν της ομαλής λειτουργίας; Με τους μισθούς "αγοράζει" η οικονομία την "υγεία" της. Αν δεν διαχωριστούν οι κλάδοι της, θα την "πατήσουν" αυτοί, οι οποίοι δεν τους διαχωρίζουν. Αν όλοι νοικιάζουν δωμάτια, θα καθηλωθούν στη φτώχεια και θα τους εκβιάζουν οι εργαζόμενοι ...Θα τους εκβιάζει η καθαρίστρια ή ο σερβιτόρος. Πώς λοιπόν θα φέρεις τον μισθό του Έλληνα εργαζόμενου στα επίπεδα της Βουλγαρίας ή της Κροατίας; Πώς θα του δώσεις 300 Ευρώ τον μήνα και άρα —όπως σχεδιάζεις— 3500 ευρώ τον χρόνο;
Είναι αδύνατον να συμβεί αυτό. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, μπορεί να γίνει αυτό. Μα, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, δεν θα πληρώνει φτηνότερα ο Γάλλος ή ο Βρετανός τουρίστας το δωμάτιο στην Ελλάδα. Εξαιτίας της ελληνικής κρίσης δεν θα πληρώνει φτηνότερα ο Γερμανός ή ο Ολλανδός τα ελληνικά σπαράγγια ή το ελληνικό ελαιόλαδο. Η κρίση αφορά τους Έλληνες και όχι τους πελάτες τους. Άρα; Άρα η κρίση δεν θα μειώσει τα εισοδήματα αυτών, οι οποίοι στην πραγματικότητα καθορίζουν τη δυναμική των μισθών, πολύ πριν συναντηθούν οι κοινωνικοί "εταίροι" να συμφωνήσουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εφόσον λοιπόν η σημερινή οικονομική κρίση δεν θα μειώσει τα εισοδήματα της βάσης της κεφαλαιοκρατίας ή της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μειωθεί αυθαίρετα ο εθνικός μισθός.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Δεν είναι δυνατόν να "βυθίσεις" τους μισθούς, όταν η "στάθμη" της οικονομίας δεν συμβαδίζει. Δεν είναι δυνατόν την οικονομική κρίση να την πληρώσουν μόνον οι εργαζόμενοι και αυτή να μην αφορά τους αγρότες ή τους επιχειρηματίες της χώρας. Στην πλούσια Ελλάδα η δυναμική της οικονομίας είναι αυτή, η οποία προσδιορίζει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και όχι ο καραγκιόζης ο Τόμσεν. Στον δημόσιο τομέα πράγματι, επειδή το κράτος μπορεί να "αγνοήσει" τη δυναμική της οικονομίας, υπάρχουν περιθώρια μειώσεων και άλλων παρεμβάσεων ...Στον ιδιωτικό τομέα όχι.
Αν, δηλαδή, κάποιος ισχυριστεί ότι ο άθλιος Σημίτης έδινε "ασύμμετρες" αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, για να αρπάζει τις ψήφους τους, έχει σίγουρα δίκιο και άρα είναι και σωστό να επανέλθουν αυτοί οι μισθοί κοντά στην "επιφάνεια" της οικονομίας. Αντίθετα, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες έδιναν μέχρι τώρα χαριστικούς μισθούς εις βάρος της ανταγωνιστικότητάς τους. "Αναγκάζονταν" από την οικονομία να πληρώνουν τους μισθούς που πλήρωναν και δεν το έκαναν από φιλανθρωπία. Με αυτούς τους μισθούς επιβίωναν και άρα ήταν ανταγωνιστικοί και δεν περίμεναν από τον υπάλληλο Τόμσεν να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικότητα.
Άρα, εκ των δεδομένων δεν θα εξισωθούν ποτέ οι ελληνικοί μισθοί με αυτούς των βαλκανικών χωρών. Στη Βουλγαρία ή στην Κροατία η βάση της επιχειρηματικότητας είναι εκεί όπου προσδιορίζουν οι μισθοί τους. Δεν έχουν την ποιοτική γεωργική παραγωγή της Ελλάδας ούτε και έχουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών, που γεμίζουν και τα υπόστεγα στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Δεν έχουν την απλή ιδιωτική περιουσία, που με την απόδοσή της μπορεί να "σηκώσει" τους μισθούς των εργαζομένων. Απλά πράγματα. Είναι θέμα χρόνου όλα αυτά να επαναφέρουν τους μισθούς εκεί όπου επιβάλει η δυναμική και όχι οι εγκληματικές πολιτικές της Τρόικας και των προδοτών Κουτρουμάνηδων.
Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Δεν γνωρίζουν ότι, ακόμα κι αν τα καταφέρουν, θα έχουν εφήμερη ισχύ; Δεν γνωρίζουν ότι δεν μπορείς στην Ελλάδα να διατηρείς έναν εργαζόμενο με μικρότερη απόδοση από ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο; ...Το γνωρίζουν ...Όλα τα γνωρίζουν ...Τα επιχειρούν, γιατί, ακόμα κι αυτό το εφήμερο που καταφέρνουν, τους δίνει τον χρόνο που απαιτεί ο στόχος της λεηλασίας ...Λίγο χρόνο θέλουν και όχι άπειρο ...Λίγο χρόνο βαθιάς ύφεσης, για να καταφέρουν να πετύχουν αυτό, το οποίο είχε στόχο να πετύχει και ο Χίτλερ. Απλά, πρέπει να γνωρίζεις ποιος είναι ο στόχος τους, για να καταλάβεις τι κάνουν.
Γνωρίζουν ότι το ΑΕΠ της χώρας —έτσι όπως το υπολογίζει η στατιστική της ευρωπαϊκής οικονομίας— σε ένα μεγάλο ποσοστό του εξαρτάται από την κατανάλωση. Από την κατανάλωση επίσης εξαρτώνται και τα έσοδα του κράτους. Με αυτήν την εγκληματική μείωση μισθών τι επιδιώκουν; Να "φτωχαίνουν" τον ελληνικό λαό και άρα και την Ελλάδα, ώστε να τη βυθίσουν στην ύφεση ...Να την απαξιώσουν, ώστε να τη λεηλατήσουν τζάμπα ...Να τρομοκρατήσουν τον λαό της, γνωρίζοντας ότι οι λαοί, που είναι φοβισμένοι και αισθάνονται φτωχοί κι αδύναμοι, δεν αντιδρούν.
Οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα σήμερα όχι απλά δεν έπρεπε να μειωθούν, αλλά να αυξηθούν ...Ό,τι συμβαίνει με ένα όχημα, το οποίο χάνει την πρόσφυσή του στην κρίσιμη καμπή. Όσο κι αν φαίνεται πιο ασφαλές να πατήσεις ενστικτωδώς το φρένο, το σωστό είναι να πατήσεις το γκάζι. Αυτό έπρεπε να κάνει και η ελληνική οικονομία. Τώρα, που, λόγω της κρίσης, χάθηκε στιγμιαία η "πρόσφυσή" της ελληνικής οικονομίας, θα έπρεπε να δώσει αυξήσεις στα όρια — και άρα πατώντας το "γκάζι" στα όρια. Γιατί; ...Γιατί πρέπει από τις τσέπες των πλουσίων εργοδοτών να μετριαστεί η "ύφεση" ...Για να γίνει ο κύκλος της κατανάλωσης, ο οποίος θα συντηρεί την αγορά και άρα τους ίδιους και ταυτόχρονα θα δίνει φόρους στο κράτος.
Έτσι κι αλλιώς χαμένα χρήματα είναι αυτά για τον επιχειρηματικό κόσμο. Αντί δηλαδή να τα δίνουν στο κράτος με την αναγκαστική αύξηση της φορολογίας, λόγω των ελλειμμάτων της ύφεσης, θα έπρεπε να τα δίνουν στους εργαζόμενους, ώστε να καταναλώνουν ελληνικά προϊόντα προκειμένου να συντηρηθούν οι επιχειρήσεις, για να μην υπάρξουν αυξήσεις στη φορολογία. Χρηματοδότηση απαιτούν οι δυνάμεις της "αντιύφεσης". Αν υπήρχε μια λογική να μειωθεί το έλλειμμα με τη μείωση των μισθών του δημοσίου, τότε δεν υπήρχε λογική να μειωθούν μαζί με αυτούς κι αυτοί του ιδιωτικού τομέα.
Το σωστό θα ήταν να "συναντηθούν" αυτοί οι μισθοί πάνω στο "επίπεδο" της ισορροπίας, που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία. Όσο έγκλημα για την ελληνική οικονομία ήταν που ο Σημίτης και οι τοκογλύφοι τύπου Παπαδήμου οδηγούσαν τους μισθούς του ελληνικού δημοσίου μακριά από τα "μέτρα" της οικονομίας, άλλο τόσο έγκλημα είναι η σημερινή μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα κάτω από αυτά τα μέτρα. Δυστυχώς οι ίδιοι εγκληματίες αφήνονται να μας "πυροβολήσουν" για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια. Έγκλημα είναι αυτό, το οποίο γίνεται με τους μισθούς, αν σκεφτεί κάποιος ότι το 70% του ΑΕΠ μας προέρχεται από την κατανάλωση.
Αυτό το 70% έπρεπε να "προστατευτεί" από μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση, εξαιτίας της υποχώρησης των μισθών του δημοσίου. Αυτό θα γινόταν με τη διατήρηση —τουλάχιστον— των μισθών του ιδιωτικού τομέα και το υπόλοιπο 30% θα μπορούσε να "δουλευτεί" με τον σωστό τρόπο και άρα να ανέβει σε επίπεδα τέτοια, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει "υποστηρικτικά" ...Να λειτουργήσει με τρόπο που θα μας ωφελούσε ως λαό. Τι τρόπο; Αυτό το 30% έχει σχέση με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Αυτό θα έπρεπε σταδιακά να παίρνει μερίδιο από το θηριώδες μέρος της κατανάλωσης και αυτό θα ήταν εύκολο με μια απλή αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών των Ελλήνων.
Θα έπρεπε —μέσα στο πνεύμα της οικονομικής κρίσης— να "διαπαιδαγωγούνταν" οι πολίτες για μια άνευ προηγουμένου υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και από εκεί και πέρα θα έκαναν υπομονή μέχρι να βγει όλη η δυτική οικονομία από την ύφεση. Με μια πανεθνική εκστρατεία κάτω από το σύνθημα "καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε", θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κρίσιμο χρόνο ...Χρόνο απόλυτα ζωτικό για την επιβίωσή μας, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση ...Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα η οικονομική κρίση ...Ελληνικό πρόβλημα είναι ν' αντέξουμε αυτήν την κρίση, χωρίς να "πεθάνουμε" ...Χωρίς να χάσουμε τα πάντα και μαζί με αυτά και την πατρίδα μας.
Περί αυτού πρόκειται. Οικονομικοί "δολοφόνοι" είναι τα κτήνη τύπου Τόμσεν. Τι κάνουν; Γνωρίζουν αυτά, τα οποία περιγράφουμε παραπάνω. Γνωρίζουν ότι το 70% του ΑΕΠ μας προέρχεται από την κατανάλωση. Με τις μειώσεις των μισθών, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, προσπαθούν να φέρουν το ΑΕΠ στα "μέτρα" που έχουν προαποφασίσει οι τοκογλύφοι. Απλή αριθμητική κάνουν. Γνωρίζουν πού πρέπει να φτάσουν το ΑΕΠ και αποφασίζουν για τις μειώσεις ενός παράγοντα, ο οποίος το επηρεάζει στο 70% και ίσως και παραπάνω. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι το μυστήριο στην αποστολή τους στην Αθήνα. "Βομβαρδίζουν" τον ελληνικό λαό με φτώχεια, για να επωφεληθούν από την καταστροφή τους.
Θέλουν να φτάσουν το ΑΕΠ μας στο επίπεδο των τριτοκοσμικών κρατών, όπως μας περιγράφεται σε δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times ...Κάτω και από το ΑΕΠ του Βιετνάμ και του Περού ...Κοντά στα επίπεδα του Μπαγκλαντές, όπως μας λένε ειρωνικά οι Γερμανοί οικονομικοί δολοφόνοι. Γιατί; Για να κάνουν την πατρίδα μας ένα ταπεινό "πακέτο" και να την αγοράσουν όλη μαζί. Ένα σχέδιο "Ευρήκα", που θα τους επιτρέψει να καταφέρουν εις βάρος της Ελλάδας ό,τι δεν πέτυχαν να κάνουν οι Ναζί ...Προμελετημένο έγκλημα εξ’ αρχής ...Θάνατος δια του λιθοβολισμού αρμόζει στον Τόμσεν και στους συμμορίτες φίλους του.

Θα πτωχεύσουν οι τράπεζες

και άρα θα καταστραφούν οι Έλληνες καταθέτες.

Ψέμα και αυτό.

Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία οι τράπεζες δεν είναι εθνικές ...Ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι εθνική ...στον Ρότσιλντ ανήκει κι αυτή κατά πάσα πιθανότητα. Οι τύχες αυτών των τραπεζών δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Αφορούν τον Ρότσιλντ και τις παρέες του ανάμεσα στους Λάτσηδες, τους Σαλλάδες και τους Κωστόπουλους. Τον κόσμο τον αφορούν οι τύχες των τραπεζών στο μέτρο που αφορούν την παροχή της "τραπεζικής υπηρεσίας" και επηρεάζουν τη λειτουργία της οικονομίας. Ευρωπαίοι δεν μας λένε ότι είμαστε; Όσο μας αφορά αν πτωχεύσει η DEXIA ή η Bundesbank, άλλο τόσο μας αφορά και η τύχη της Πειραιώς ή της Εθνικής ...Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων δεν έχουμε; Όπου θέλουμε τοποθετούμε τα χρήματά μας. Γιατί να μας απασχολεί η τύχη τραπεζών με τις οποίες δεν έχουμε καμία σχέση.
Όσο δηλαδή θα αφορούσε έναν Έλληνα η πτώχευση μιας γαλλικής ή μιας γερμανικής τράπεζας, στην οποία έχει καταθέσεις, τόσο τον αφορά και η πτώχευση μιας κατ’ όνομα ελληνικής τράπεζας. Τίποτε άλλο. Απλά στη Γαλλία θα προστάτευε τον Έλληνα καταθέτη το γαλλικό κράτος, ενώ στην Ελλάδα αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνει το ελληνικό κράτος. Οι "ελληνικές" τράπεζες δεν είναι ελληνικές. Δεν υπάρχει "κλειστή" ελληνική οικονομία, ώστε οι τράπεζες να είναι ελληνικές. Υπάρχει ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία δανείζει σε αυτές τις τράπεζες μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το ελληνικό κράτος εμπλέκεται στον βαθμό που το αφορά η "τραπεζική λειτουργία". Από εκεί και πέρα οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και υποτάσσονται στους νόμους της αγοράς. Δεν είναι οι τράπεζες δημόσιες υπηρεσίες, για να της σώζει το κράτος με δημόσια χρήματα. Η "τραπεζική λειτουργία" είναι το μόνο δημόσιο "αγαθό", το οποίο πρέπει να προστατευτεί από το κράτος και όχι οι ιδιωτικές τράπεζες.
Για ποιον λόγο ο ελληνικός λαός να επωμιστεί την αποτυχία των ιδιωτικών τραπεζών; Για ποιον λόγο να πληρώσει ο ελληνικός λαός την αποτυχία της επιχείρησης των Λάτσηδων ή των Σαλλάδων. Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι άλλο πράγμα. Αποτελούν μέρος του εθνικού μας κεφαλαίου και είναι υποχρεωμένο το κράτος να τις προστατεύσει. Οι καταθέσεις των Ελλήνων πράγματι ενδιαφέρουν το ελληνικό κράτος. Ας πτωχεύσουν οι τράπεζες των ντόπιων ή των ξένων ιδιοκτητών και μετά το κράτος ξέρει τι θα κάνει. Θα τις εθνικοποιήσει. Θα κάνει την εκκαθάριση των περιουσιακών τους στοιχείων και θα προστατεύσει τις καταθέσεις.
Απλά πράγματα. Ο νόμος-πλαίσιο του ελληνικού κράτους, ο οποίος επιτρέπει σε ιδιωτικές τράπεζες να δραστηριοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας και να παρέχουν ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η "τραπεζική υπηρεσία" είναι πολύ συγκεκριμένος. Σε περίπτωση πτώχευσής τους, παρεμβαίνει αυτόματα το κράτος. Το κράτος "προηγείται" στις πληρωμές. Πρώτα το κράτος πληρώνεται γι' αυτά που του χρωστάνε οι τράπεζες και μετά το ίδιο το κράτος εξασφαλίζει με τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας τις καταθέσεις των πολιτών του. Συνήθως, μετά από αυτά δεν μένει τίποτε άλλο για τους δανειστές της τράπεζας ...Τους "δεύτερους" και τους "τρίτους" μετά το κράτος.
Μετά ας κλαίνε αυτοί που τους δάνεισαν ...Ας κλαίνε αυτοί, οι οποίοι δάνειζαν στους Λάτσηδες και τους Κωστόπουλους ...Ας κλαίνε αυτοί, που τους μοίραζαν τα ΑΑΑ, για να δανείζονται με τον τόνο τα χρήματα που μας κατέστρεψαν ...Τα χρήματα που κατέστρεψαν την παραγωγή στην Ελλάδα ...Τα χρήματα, τα οποία δημιούργησαν τη "φούσκα" των ακινήτων στην Ελλάδα ...Τα χρήματα, που οδήγησαν στην αθλιότητα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ας τους πιάσουν από τον "λαιμό" αυτούς τους ανεύθυνους τραπεζίτες, επειδή έπαιρναν τα χρήματά τους και τα έδιναν στον κάθε απίθανο, επειδή τους "βεβαίωνε" ότι περπατάει όρθιος.
Για τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Αυτοί δεν σώζονται με τίποτε. Άλλα τόσα χρήματα να δώσουμε στις τράπεζες, δεν θα σωθούν. Αυτοί έχουν ήδη καταστραφεί. Άλλωστε το έχουν πάρει απόφαση και οι ίδιοι. Κατεστραμμένος είναι κάποιος, ο οποίος αγόρασε τραπεζικές μετοχές με 20 και 30 ευρώ και σήμερα μαθαίνει τα δεκαδικά και τις υποδιαιρέσεις του Ευρώ. Αυτό πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης. Η επιβίωση των "ελληνικών" τραπεζών δεν πρέπει να είναι πρόβλημα, που αφορά τον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου πρόβλημα, το οποίο πρέπει να "φορτωθεί" στην πλάτη του ...Είναι πρόβλημα του γενικότερου τραπεζικού συστήματος.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει βεβαίως να πούμε ότι δεν είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το Βελγικό ή το Αυστριακό ή ακόμα και από το Γερμανικό. Αν η κατάρρευσή του απειλεί το παγκόσμιο σύστημα, ας του δανείσει το παγκόσμιο σύστημα τα χρήματα να επιβιώσει. Ας του δώσει τα γνωστά άτοκα δάνεια που δίνει, προκειμένου να ενεργοποιήσει την οικονομία και να μαζέψει τα χρωστούμενα. Αν, για να επιβιώσει αυτό το τραπεζικό σύστημα, θα πρέπει να "κουρέψουν" τις υποχρεώσεις του, ας το κάνουν από τις τσέπες τους οι τοκογλύφοι και όχι να φορτώσουν τις ζημιές στον ελληνικό λαό. Γιατί να χαρίσει στις τράπεζες δισεκατομμύρια ευρώ ο ελληνικός λαός, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών του. Αν δεν μπορούν οι τράπεζες να επιβιώσουν με τα δικά τους χρήματα, πληρώνοντας τα δικά τους λάθη, ας βάλουν "λουκέτο", όπως βάζουν χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις κάθε χρόνο.
Είναι τέτοια η κατάσταση, που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι συμφέρει τους Έλληνες να οδηγήσουν οι ίδιοι αυτές τις τράπεζες προς τη χρεοκοπία ...Τους συμφέρει να οδηγήσουν σε χρεοκοπία τους τοκογλύφους δανειστές τους ...Τους συμφέρει να πάνε ταυτόχρονα όλοι μαζί να ζητάνε τις καταθέσεις τους, για να τις εξαναγκάσουν σε χρεοκοπία. Γιατί; Για να σωθούν από αυτές, είτε ως δανειολήπτες είτε ως καταθέτες. Για ν' αναγκαστεί να τις εθνικοποιήσει το κράτος. Καμία Τρόικα δεν μπορεί να τους εμποδίσει να το κάνουν και καμία Τρόικα δεν μπορεί ν' απαγορεύσει το κράτος να τις εθνικοποιήσει. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Αυτή είναι η σωτηρία όλων των Ελλήνων και της ελληνικής οικονομίας. Γιατί; Γιατί, εκτός όλων των άλλων, θα "ξεφουσκώσει" η "φούσκα" των ακινήτων εις βάρος αυτών που τη δημιούργησαν και άρα εις βάρος των τοκογλύφων και όχι εις βάρος του λαού.
Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα δηλώσουν χρεοκοπία, παύουν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους προς τρίτους και άρα αλλάζουν και οι δικές τους απαιτήσεις προς τους πελάτες τους. Όταν παύεις να πληρώνεις, παύεις να έχεις και τις ανάλογες απαιτήσεις πληρωμών. Άρα; Άρα σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει "κούρεμα" όλων των στεγαστικών δανείων της χώρας. "Κούρεμα" εκατομμυρίων δανείων, που θα "ρίξουν" ομαλά τις τιμές των ακινήτων, οι οποίες θα πλησιάζουν τα "μέτρα" της ελληνικής οικονομίας. Την κρίση με αυτόν τον τρόπο θα την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι τα θύματά της. Αν εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, τα στεγαστικά δάνεια μπορούν να "κουρευτούν" κατά τα δύο τρίτα τουλάχιστον.
Ταυτόχρονα με τις εθνικοποιήσεις των τραπεζών θα διασφαλιστούν άπαξ οι καταθέσεις των πολιτών και παράλληλα θα τερματιστεί η οικονομική αιμορραγία του λαού. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο λαός εκατοντάδες δισεκατομμύρια, για να ζουν οι "βρικόλακες". Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο λαός, για να μπορεί ο κάθε Νανόπουλος ή Σάλλας να παριστάνει τον επιχειρηματία. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να "βοηθάμε" τις τράπεζες με ποσά που υπερβαίνουν τις χρηματιστηριακές τους αξίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καταστραφεί ως λαός για 250 δισεκατομμύρια ευρώ και να έχουμε δώσει "δώρο" στις τράπεζες 150 δις — και μάλιστα χωρίς καμία εγγύηση ...Χωρίς να έχουμε προστατεύσει στοιχειωδώς τις καταθέσεις των πολιτών ...Χωρίς καν να έχουν "ανακουφιστεί" στοιχειωδώς οι δανειολήπτες από την αισχροκέρδειά τους ...Χωρίς καν προνομιακές μετοχές, όπως επέβαλαν τα αφεντικά του Γιωργάκη.
Ο Ολάντ στη Γαλλία δείχνει τον "δρόμο" και αυτό είναι βέβαιον ότι έχει τρομοκρατήσει τους τοκογλύφους. Έχει τρομοκρατήσει τους χρηματοδότες της Μέρκελ, του Σόιμπλε ή του Σαρκοζί ...Αυτών, που τα "δίνουν" όλα, για να επανεκλεγεί ο κοντός Εβραίος στη θέση του Προέδρου της Γαλλίας. Τι λέει ο Ολάντ; Ότι, σε περίπτωση που θα εκλεγεί, θα πάψει να χρηματοδοτεί την επιβίωση των τραπεζών με τα χρήματα του γαλλικού λαού. Θα τις αφήσει να χρεοκοπήσουν και απλά θα τις εθνικοποιήσει. Απλά πράγματα. Πρέπει η "φούσκα" των τραπεζών να "σκάσει" στο "άπειρο" εις βάρος των τοκογλύφων και όχι μέσα στις κοινωνίες εις βάρος των λαών. Μια απασφαλισμένη "χειροβομβίδα" την πετάς μακριά στο κενό και δεν την κρύβεις μέσα στον "κόρφο" σου.
Η τραπεζική "χειροβομβίδα" θα πρέπει να "σκάσει" στην "αυλή" των τοκογλύφων και όχι στα "σπίτια" των λαών.
Δεν θα έχουμε να φάμε.

Δεν παράγουμε τίποτε.

Θα γίνουμε σαν τη Λευκορωσία με τις τρομερές ελλείψεις σε απολύτως βασικά αγαθά.

Ψέμα τρομερό.

Πρέπει να νικήσουμε την τρομοκρατία των γελοίων υπηρετών των τοκογλύφων, όπως είναι ο Παπαδήμος ...Ο Παπαδήμος, που τόλμησε —στη Βουλή των Ελλήνων— και ισχυρίστηκε ότι είμαστε περίπου ένας άχρηστος λαός. Ότι δεν παράγουμε τίποτε. Το τεμπελόσκυλο, που όλη του τη ζωή την πέρασε προσκυνώντας τοκογλύφους, τόλμησε κι αμφισβήτησε τη "μαχιμότητα" ενός φιλόπονου λαού ...Ενός δημιουργικού λαού, ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να εργάζεται σκληρά ...Πολύ σκληρότερα από πολλούς "εργατικούς" λαούς, όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat.
Αυτός ο θλιβερός τραπεζοϋπάλληλος, που, όταν το έλεγε αυτό, κρυφογελούσε με τη σιγουριά του δολοφόνου, που ανακοινώνει την "επιτυχία" του πάνω από το πτώμα του θύματός του, ήξερε πού απευθυνόταν. Μιλούσε με τη σιγουριά του τοκογλύφου, που μοίραζε κάποτε δάνεια στους εμπόρους και τους μεσάζοντες αυτού του τόπου, για να καταστρέψουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν τόσο σίγουρος για την αδυναμία της Ελλάδας να είναι αυτάρκης. Γι' αυτόν τον λόγο όλο το "παρακύκλωμα", που τον στηρίζει —και προκειμένου να τον επιβεβαιώσει—, επικαλέστηκε το παράδειγμα της Λευκορωσίας, όπου ο λαός της πράγματι υποφέρει από ελλείψεις βασικών ειδών.
Γιατί επικαλέστηκαν το παράδειγμα της Λευκορωσίας; Για να κάνουν πιο δραματική την ψεύτικη απειλή της χρεοκοπίας. Επειδή υπάρχει κίνδυνος πολλοί Έλληνες ν' αμφισβητήσουν την οδυνηρότητα της χρεοκοπίας εντός της ζώνης του Ευρώ, ανέλαβαν οι εγκληματίες να τη συνδυάσουν με ταυτόχρονη αποβολή από τη ζώνη του Ευρώ. Ανέλαβαν να τον βάλουν να σκέφτεται το σενάριο σε ακόμα πιο "άγριο" και "άγνωστο" περιβάλλον. Γι' αυτόν τον λόγο μας συνέκριναν με ένα κράτος παντελώς άσχετο με τη δική μας περίπτωση ...Με ένα κράτος με δικό του νόμισμα και το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν ευρύτερο σχηματισμό ...Ένα κράτος, το οποίο στέκεται μόνο του σε αυτόν τον κόσμο και πρακτικά αβοήθητο. Στόχος του τραπεζοϋπάλληλου της Τρόικας ήταν να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ...Να ενεργοποιήσει τα ένστικτα από την εποχή της Κατοχής και της πείνας.
Η σύγκριση και μόνον με την περίπτωση της Λευκορωσίας είναι μια αθλιότητα. Ακόμα και στο επίπεδο της συγκριτικής ανάλυσης είναι παντελώς άστοχη. Γιατί; Γιατί απλούστατα η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα σε αντίθεση με τη Λευκορωσία ...Τη δυστυχή Λευκορωσία, η οποία εκτός από θύμα του φασισμού είναι και θύμα της φτώχειας της ...Τη Λευκορωσία, που, λόγω γεωγραφικών συντεταγμένων, δεν έχει κανένα πλεονέκτημα στη γεωργική παραγωγή της και επίσης δεν έχει κανένα τουριστικό ή άλλο ενδιαφέρον, που να της αποφέρει έσοδα από "έτοιμα" χρήματα.
Η Ελλάδα, δυστυχώς για τα κτήνη τύπου Παπαδήμου, δεν έχει κανένα από αυτά τα προβλήματα. Κυρίως όμως δεν έχει πρόβλημα να αυτοσυντηρηθεί. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Αυτό το λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Σύμφωνα λοιπόν με τις αναφορές των αρμοδίων παραγόντων της ΠΑΣΕΓΕΣ, η ελληνική παραγωγή είναι σε θέση όχι απλά να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της, αλλά να συντελέσει και στην κάλυψη των αναγκών και των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών.
Η απόδειξη αυτών που λέμε είναι εύκολη. Αυτάρκεια σε τρόφιμα για την Ελλάδα από δική της παραγωγή σε ποσοστό 94%. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας (πηγή Olympia.gr).
Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει, η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

Εκεί, όπου η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αυτάρκεια, είναι στα εσπεροειδή, όπως τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67%, η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).

Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, “ακόμα κι αν πάμε στη δραχμή, οι Έλληνες δεν θα πεινάσουμε”.

Όλα αυτά με ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής γης εξουδετερωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε "αχρηστία" βάμβακος.
Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει ο Παπαδήμος. Δυστυχώς γι' αυτόν και τους ομοίους του, όσο κι αν προσπάθησαν, δεν την έκαναν την Ελλάδα σαν τα μούτρα τους ...Δεν την έκαναν "παράλυτη", που να συντηρείται με τα "ψίχουλα" των αφεντικών της, όπως οι ίδιοι. Οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι εργατικοί και παραγωγικοί. Η μόνη στέρηση, που παρατηρείται, έχει σχέση με τα σιτηρά ...Τα φτηνά σιτηρά, τα οποία μπορείς να τα εξασφαλίσεις ανά πάσα στιγμή ...Τα φτηνά σιτηρά, που απλά στην Ελλάδα δεν "καλύπτονται", γιατί είναι πολύ φτηνά, για ν' "απασχολούν" την υψηλής ποιότητας ελληνική γη ...Είναι πολύ ήσσονος σημασίας προϊόντα για την "ποιότητα" της ελληνικής παραγωγής.
Άλλοι λαοί και άλλα κράτη καλλιεργούν σιτηρά, γιατί απλούστατα δεν μπορούν να καλλιεργήσουν οτιδήποτε άλλο. Η Ελλάδα, για όσο διάστημα βρίσκει με πιο φτηνό τρόπο τη λύση για την κάλυψη αυτών των αναγκών της, δεν έχει λόγο να ενισχύσει αυτήν την καλλιέργεια. Αν χρειαστεί να το κάνει, θα το κάνει γιατί μπορεί. Αυτό είναι κάτι, το οποίο αλλάζει ανά πάσα στιγμή, εφόσον είναι καθαρά θέμα οικονομικό ...Απλή αριθμητική. Δεν μπορείς να καλλιεργείς σιτάρι με προσδοκόμενο κέρδος ελάχιστα ευρώ ανά στρέμμα, όταν άλλες καλλιέργειες αποδίδουν "χρυσάφι".
Η γη της Ελλάδας είναι κατάλληλη για ποιοτική γεωργία. Είναι μια γη, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να "καλύψει" τις ανάγκες όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά μεγάλου μέρους των αναγκών της Ευρώπης ...Ειδικά μάλιστα αν "ξηλώσει" όλες τις εκ του πονηρού επιδοτούμενες από την Ευρώπη βαμβακοκαλλιέργειες της Θεσσαλίας ...Τις καλλιέργειες, οι οποίες είναι ασύμβατες με την ελληνική φύση και υποβαθμίζουν το περιβάλλον με τις μεγάλες ανάγκες τους σε νερό ...Καλλιέργειες κατάλληλες για την Αλαμπάμα του Μισισιπή ή την Αίγυπτο του Νείλου, αλλά ακατάλληλες για τη Θεσσαλία του Πηνειού ...Καλλιέργειες, τις οποίες οι Ευρωπαίοι του Βορρά επιδότησαν, για ν' "ανασχέσουν" τη δυναμική της ελληνικής γεωργίας σε βασικούς τομείς της διατροφής ...Της ποιοτικής διατροφής, την οποία δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν οι ίδιοι μόνοι τους.
...Μια στρατηγική, η οποία εκ του πονηρού μεθοδεύτηκε από την Ευρώπη του Βορρά, προκειμένου να οδηγήσουν τα κράτη του μεσογειακού νότου στην αδυναμία και στον υπερδανεισμό ...Μιλάμε για ένα προμελετημένο έγκλημα. Εφάρμοσαν μια αντιμεσογειακή αγροτική πολιτική, για να εξαλείψουν οι Βόρειοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νότου ...Για να μην έχουν τη δυνατότητα οι Νότιοι να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Σαν να είχαν την εξουσία οι Νότιοι και να επιδοτούσαν με ευρωπαϊκά χρήματα την καταστροφή των εργοστασίων του Βορρά, για να προστατεύσουν το "περιβάλλον" ...Σαν να επιδοτούσαν τους Γερμανούς, προφασιζόμενοι την περιβαλλοντική "ευαισθησία", να "ξηλώσουν" τα εργοστάσια του Ρουρ, για να σώσουν την πεδινή πέρδικα ...Αυτό είναι προμελετημένο έγκλημα. Σε συνεργασία με προδοτικές ηγεσίες επιδοτούσαν τα κράτη του Νότου για την καταστροφή των στρατηγικών καλλιεργειών τους, στοχεύοντας στην ανεργία που θα προέκυπτε και κατ’ επέκταση στην ανάγκη για καταναλωτικά και άλλα δάνεια.
...Μιλάμε για καθαρό έγκλημα. Εσκεμμένα τα έκαναν όλα. Μιμήθηκαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες αυτής της καταστροφικής πολιτικής ...Τους Αμερικανούς, οι οποίοι εσκεμμένα επέβαλαν την καλλιέργεια του βαμβακιού στη μεταπολεμική Ευρώπη. Καί στις δύο αυτές περιπτώσεις ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός ...Να "κουρευτούν" οι δυνατότητες των κρατών και των λαών της Μεσογείου. Όλα αυτά τα έκαναν, προκειμένου να αλλάξουν τις παραδοσιακές καλλιέργειες των κρατών της Μεσογείου, οι οποίες, λόγω κλίματος, θα μπορούσαν να είναι χρυσοφόρες και άρα να τους δώσουν πλεονέκτημα έναντι των Βορείων εταίρων τους.
Επιπλέον, με την αλλαγή στις καλλιέργειες, οι Βόρειοι άλλαζαν και τις ανάγκες της ίδιας της παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να τους πουλήσουν τα τρακτέρ τους, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν αδιάθετα. Τα βαμβάκια και τα καλαμπόκια έφεραν στην Ελλάδα τα πανάκριβα τρακτέρ των εκατοντάδων ίππων και των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πουληθούν, αν η ελληνική γεωργική παραγωγή παρέμενε στις βασικές της σταθερές ...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Κατέστρεφαν τη γεωργία του Νότου, θησαύριζαν οι βιομηχανίες τους από την παραγωγή των νέων γεωργικών εργαλείων και οι εμπορικές πολυεθνικές τους εταιρείες πλημμύριζαν τις ευρωπαϊκές αγορές με εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα, τα οποία φυσιολογικά θα έπρεπε να παράγουν οι Νότιοι. Φτάσαμε στο σημείο να έχουν μεγαλύτερα κέρδη από γεωργικά προϊόντα αυτοί, οι οποίοι στις πατρίδες τους καλλιεργούσαν μόνον πατάτες και λάχανα.
Το ακόμα χειρότερο αυτού του σχεδιασμού ήταν οι κοινωνικές του συνέπειες. Με αυτόν τον σχεδιασμό "έδιωξαν" τον κόσμο από τη γη. Το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών ανέργων είναι τα παιδιών των αγροτών των περιοχών των επιδοτούμενων καλλιεργειών ...Τα παιδιά εκείνα, τα οποία δεν μπόρεσαν να μπουν σ' αυτήν τη "φάμπρικα".
Ο τύπος αυτών των καλλιεργειών —σε σχέση με τις ανάγκες τους σε εκτάσεις, αλλά και την εξάρτησή τους από την τεχνολογία— έδιωξαν τους νέους από τα χωριά. Τα παιδιά των πρώην μικροκτηματιών δεν μπόρεσαν να ενταχθούν σε αυτόν τον σχεδιασμό. Τα παιδιά των πρώην κολίγων δεν μπόρεσαν να παραμείνουν στα χωριά τους. Γι' αυτόν τον λόγο τα "μόρφωσαν". Με χρήματα —και πάλι της Ευρώπης— άνοιξαν τα πανεπιστήμια της πλάκας και τα έβαλαν μέσα. Το αποτέλεσμα; Τα συσσώρευσαν στα υπόγεια των μεγαλουπόλεων με τα ψευτοπτυχία της πλάκας.
Αφού τα έμαθαν να κάθονται άεργα στα καφενεία των χωριών τους την εποχή των επιδοτήσεων, στη συνέχεια τα έστειλαν στις πόλεις να "επιτύχουν", πουλώντας ή νοικιάζοντας τα χωράφια τους στους νεοτσιφλικάδες. Τα χωριά ερήμωσαν και γέμισαν οι υποβαθμισμένες περιοχές των αστικών κέντρων. Με τις επιδοτήσεις της Ευρώπης άδειασαν τα ελληνικά χωριά από κόσμο και γέμισαν τα στριπτιζάδικα της επαρχίας από τους λίγους νεόπλουτους μεγαλοαγρότες.
Στα ίδια πλαίσια της πονηρής αντιμεσογειακής πολιτικής ήταν και οι αλήστου μνήμης επιδοτήσεις εις βάρος της ελαιοπαραγωγής. Σε έναν κόσμο όπου το ελαιόλαδο είναι στην κυριολεξία ο πράσινος "χρυσός", αυτοί επιδοτούσαν Έλληνες να "ξηλώνουν" ελαιόδενδρα. Η Ευρώπη πλήρωνε "χρυσάφι" για το ελαιόλαδο και οι "επίτροποί" της πλήρωναν Έλληνες, για να "ξηλώνουν" ελιές. Η Ευρώπη πλήρωνε "χρυσάφι" για μεσογειακά φρούτα και οι Έλληνες τα "έθαβαν", για να πάρουν τις επιδοτήσεις.
Αυτό ήταν το μέγα έγκλημα εις βάρος όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά της Μεσογείου ...και σε τελική ανάλυση εις βάρος όλης της Ευρώπης. Έτσι καταστράφηκε μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής, για να μπορεί να μας "δουλεύει" ο Παπαδήμος των τοκογλύφων. Οι εγκληματίες στηρίζονταν στα ένστικτα των επιδοτούμενων γεωργών και είχαν ως στόχο την "τεμπελοποίησή" τους. Ατιμώρητα εθνικά εγκλήματα είναι οι βαμβακοκαλλιέργειες στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και η μερική καταστροφή των ελαιοδένδρων ...Στην αρχαιότητα μπορούσε να ξεκινήσει πόλεμος για λίγα ελαιόδενδρα.
Θα "γυρίσουμε" πίσω στη δεκαετία του '50, αν χρεοκοπήσουμε.

ΨΕΜΑ.

Και αυτό είναι ψέμα. Σε καμία δεκαετία του '50 δεν πρόκειται να γυρίσει κανένας. Δεκαετίες αλλάζεις μόνον με πόλεμο. Μόνον με πόλεμο γυρνάς "πίσω" και αυτό γιατί μόνον με πόλεμο μπορούν να καταστραφούν οι υποδομές μας. Η δεκαετία του '50 ήταν τραγική, όχι γιατί ο κόσμος ή η ελληνική γη ήταν "κατώτεροι" απ' ό,τι είναι σήμερα, αλλά επειδή δεν υπήρχαν υποδομές ...Δεν υπήρχαν υποδομές για τίποτε ...Δεν υπήρχε υποδομή, για να "γεφυρώσει" την απόσταση μεταξύ του χωραφιού του αγρότη και του ψυγείου του πολίτη. Ο κόσμος τότε πεινούσε, όχι επειδή η ελληνική γη δεν παρήγαγε, αλλά επειδή δεν υπήρχαν υποδομές να φτάσει η αγροτική παραγωγή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε κάποια γωνιά της Ελλάδας "σάπιζαν" αυτά, τα οποία θα έσωσαν κάποιους Έλληνες σε κάποιο άλλο σημείο.
Αυτό ήταν το πρόβλημα ...Οι υποδομές ...Η έλλειψή τους. Η Φλώρινα ήταν δύο μέρες δρόμο από την Αθήνα. Δεν άξιζε κι ούτε μπορούσες να κουβαλήσεις τίποτε από τη Φλώρινα στην Αθήνα. Η Κρήτη ήταν ένα "υπερατλαντικό" ταξίδι μακριά από την Αθήνα. Αυτό, το οποίο γίνεται σήμερα για την "πλάκα" με τις κινήσεις των εθελοντών κατά των μεσαζόντων, δεν μπορούσε να το κάνει ούτε το κράτος, επιστρατεύοντας όλες τις υπηρεσίες του. Έλλειπαν γέφυρες, αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, σύγχρονα πλοία, τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ.. Δεν μπορούσες να κάνεις τίποτε ...και δεν έκανες τίποτε.
Όλα αυτά σήμερα δεν ισχύουν. Η Ελλάδα, έστω και με τον πιο οδυνηρό τρόπο, απέκτησε υποδομές, οι οποίες την καθιστούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Πώς θα γυρίσουμε λοιπόν στη δεκαετία του '50; Πώς θα πεινάσουμε, όταν η μεγαλύτερη "απόσταση", που χωρίζει την ελληνική παραγωγή από το "κέντρο" της κατανάλωσης, είναι κατά μέσο όρο περίπου πέντε ώρες "στρωτής" οδήγησης; ...Όταν η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους πιο σύγχρονους "στόλους" φορτηγών αυτοκινήτων ...Όταν η Ελλάδα διαθέτει ιντερνετική "δικτύωση" πάνω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων κρατών;
Δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο

— μας απειλούν οι τοκογλύφοι.

ΨΕΜΑ.

Είναι δυνατόν; Περίπου 10 δις είναι οι ανάγκες μας σε πετρέλαιο. Τον πιο μικρό χειμώνα σε όλη την Ευρώπη έχουμε. Το "ανελαστικό" μέρος αυτών των εξόδων, δηλαδή, είναι πολύ μικρό. Από εκεί και πέρα για τα καύσιμα κίνησης ισχύει το ...αν έχεις, κυκλοφορείς ...αν δεν έχεις, δεν κυκλοφορείς. Πού είναι το πρόβλημα; Αυτά είναι ελάχιστα χρήματα για ένα κράτος με έναν τεράστιο χρηματοληπτικό μηχανισμό ...Έναν μηχανισμό, ο οποίος ξεκινάει από την εξαγωγή πολύτιμων για την Ευρώπη γεωργικών προϊόντων και φτάνει μέχρι την τεράστια και οργανωμένη τουριστική βιομηχανία. Δεν βάζουμε καν στο "κάδρο" τη ναυτιλία ή τον δευτερογενή τομέα. Δεν βάζουμε καν στο "κάδρο" τον ορυκτό μας πλούτο. Είναι δυνατόν ένα τέτοιο "τέρας" εισπράξεων σκληρού Ευρώ να έχει πρόβλημα με τα δέκα δις;
Πρόβλημα να βρει συνάλλαγμα θα μπορούσε να έχει η Βουλγαρία ή η Ρουμανία ή η Τσεχία κλπ., εφόσον δεν έχουν μηχανισμούς "είσπραξης" σκληρού νομίσματος. Τι πρόβλημα μπορεί να έχει μια Ελλάδα των δεκάδων εκατομμυρίων επισκεπτών; Δέκα εκατομμύρια ψυχές είμαστε. Μισή μεγαλούπολη της Δύσης με πολλαπλάσιο όμως κεφάλαιο στην πιο "ακριβή" περιοχή του Πλανήτη.
Να κάνουμε "διαρθρωτικές αλλαγές" για να σωθούμε.

Η πώληση του δημοσίου κεφαλαίου είναι η μόνη λύση.

ΨΕΜΑ.
Διαρθρωτική αλλαγή είναι ν' αλλάξουμε τον προσανατολισμό της γεωργικής μας παραγωγής ...Τον προσανατολισμό του στρατηγικού μας κεφαλαίου. Διαρθρωτική αλλαγή είναι να "ξηλωθούν" τα βαμβάκια από τον θεσσαλικό κάμπο. Διαρθρωτική αλλαγή είναι να φορολογήσουμε σε αφόρητο βαθμό τα "τσιφλίκια", ώστε ν' αναγκάσουμε τους "τσιφλικάδες" να πουλήσουν αγροτική γη και να γυρίσει ο κόσμος με καλές προϋποθέσεις πίσω στην αγροτική απασχόληση ...Να γυρίσει στην αγροτική απασχόληση ένα ανθρώπινο δυναμικό με όρεξη για δουλειά και εξοικειωμένο με τη σύγχρονη πραγματικότητα ...Ένα δυναμικό, το οποίο γνωρίζει τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και είναι εξοικειωμένο με την τεχνολογία.
Διαρθρωτική αλλαγή είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία των υπολογιστών, για να εξορθολογήσουμε την παραγωγή μας και να εξασφαλίσουμε τη διάθεσή της. Διαρθρωτική αλλαγή είναι οργανώσουμε εκ βάθρων τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη ανταγωνιστικότητα και απορροφητικότητα των προϊόντων τους. Είναι απαραίτητες τέτοιες αλλαγές, όταν βλέπουμε στο "κίνημα της πατάτας" ερασιτέχνες εθελοντές να είναι πιο αποτελεσματικοί από όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μαζί.
Διαρθρωτική αλλαγή είναι να κάνουμε το ίδιο με τον τουρισμό ή τη βιοτεχνία, με στόχο την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και τον περιορισμό της ασυδοσίας της αγοράς. Διαρθρωτική αλλαγή είναι να "κουρέψεις" τα δάνεια των επιχειρηματιών του τουρισμού υπό την προϋπόθεση να μειώσουν τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, προκειμένου να κάνουν φτηνή και άρα ανταγωνιστική την ελληνική τουριστική υπηρεσία. Με τα "κουρέματα" των δανείων γίνεται ανταγωνιστικός ο τουρισμός και όχι με τα "κουρέματα" των εργαζομένων. Διαρθρωτική αλλαγή είναι να γίνει οργανωμένη εκστρατεία να "σπρώχνονται" μέσω του τουρισμού τα ελληνικά προϊόντα και όχι αυτά των Ολλανδών και των άλλων "ηθικολόγων". Τα "κουρέματα" των "φουσκωμένων" τοκογλυφικών δανείων είναι αυτά που θα κάνουν ανταγωνιστική τη βιοτεχνία μας και όχι η εξαθλίωση των εργαζομένων σε αυτήν.
Όμως, τίποτε από αυτά δεν δρομολογείται από τους "σωτήρες" μας. Με τον εύηχο και παραπλανητικό όρο "διαρθρωτικές αλλαγές" κρύβουν τις εγκληματικές και προδοτικές προθέσεις τους. Με αυτόν τον όρο εννοούν να ξεπουλήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία ...Την περιουσία του λαού ...Την περιουσία εκείνη, που δίνει στον λαό την κυριότητα πάνω στην πατρίδα του. Μέρος της πατρίδας μας είναι η ΔΕΗ, τα Ναυπηγία, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΠΕ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η Αττική Οδός. Πώς είναι δυνατόν να σωθούμε, αν τα πουλήσουμε σε ξένους; Πώς είναι δυνατόν να σωθούμε από αυτήν την πώληση, εφόσον ό,τι εισπράξουμε θα πάει στα χέρια των τοκογλύφων; Τι θα μας μείνει, αν τα πουλήσουμε; Τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές ως κληρονομιά; Το κολάν του Γιωργάκη, την κατσαρόλα του Βαγγέλη και τη ρακέτα του Αντωνάκη;
Και πάλι, χρησιμοποιώντας τον δωσίλογο Βενιζέλο, προσπάθησαν να μας λεηλατήσουν. Έβαλαν τον "συνταγματολόγο" Βενιζέλο να φτιάξει την ελληνική εκδοχή της Treuhand ...Να φτιάξει μια ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα τους επέτρεπε να κάνουν τη μεγάλη "αρπαχτή" ...Τη μεγαλύτερη "αρπαχτή" στο σύνολο της ελληνικής ιστορίας. Έβαλε ο Βενιζέλος τον κολλητό του Κουκιάδη —και πιθανότατα "ταμία" του— να διευθετήσει το ξεπούλημα και προφανώς να πάρει για λογαριασμό τους ό,τι "δικαιούνται". Έργο αυτής της εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει και να απαλλάξει από κάθε "βάρος" ή "διαφορά" τη δημόσια περιουσία, προκειμένου να τη δώσουν ατόφια και "καθαρή" στους ιμπεριαλιστές.
Αυτό το έγκλημα, αν δεν καταφέρουμε να το σταματήσουμε, θα χάσουμε στην κυριολεξία την πατρίδα μας μέσα από τα χέρια μας. Ούτε οι Ναζί στην περίοδο της Κατοχής δεν διεκδίκησαν αυτού του μεγέθους την ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Η μόνη σωτηρία μας είναι να μεταφερθούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα αυτής της εταιρείας στα ασφαλιστικά ταμεία. Να τα "θωρακίσουν" και να μην μπορεί ποτέ και κανένας δωσίλογος και προδότης να παίξει με τις συντάξεις των Ελλήνων. Οι Έλληνες με τον κόπο τους και τη θυσία τους δημιούργησαν αυτήν την περιουσία και οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να καρπώνονται τα κέρδη της.
Το χρεοκοπημένο κομματικό κράτος αρκετό κακό έχει κάνει ήδη στον λαό και θα γλιτώσουμε τα χειρότερα, αν το απαλλάξουμε από το "καθήκον" της διαχείρισης αυτής της περιουσίας. Το χρεοκοπημένο κράτος δεν πρέπει να βρεθεί ποτέ ξανά με κεφάλαιο στα "χέρια" του να διαχειρίζεται ...Όπως ακριβώς θέλουν και οι Ευρωπαίοι "ασυναγώνιστοι" εταίροι μας ...Ποτέ ξανά "κρατισμός" στην Ελλάδα. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ιδιωτικός τομέας και αυτά θα πρέπει ν' αναλάβουν τη διαχείριση της περιουσίας του λαού.
Αν θέλουν να δανειστούν την "τεχνογνωσία" γι' αυτού του τύπου τη διαχείριση, ας απευθυνθούν στη Νορβηγία. Το νορβηγικό ασφαλιστικό σύστημα έχει εμπειρία στη διαχείριση δυναμικού κεφαλαίου και μπορεί να τη μεταφέρει στην Ελλάδα.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΙ.



Η τελευταία μας ευκαιρία να σωθούμε.

Σήμερα είναι ίσως η κρισιμότερη εποχή στην ελληνική ιστορία. Στο χέρι των Ελλήνων είναι να "σωθούν", αλλά και να "αυτοκτονήσουν". Όσο εύκολο και πιθανό είναι το πρώτο, άλλο τόσο είναι και το δεύτερο. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν συνθήκες PSI, η Ελλάδα έχει τη μοναδική ευκαιρία να "σωθεί". Να αρνηθεί να δεχθεί το νέο δάνειο "μαμούθ" και προπάντων να αρνηθεί ν' αποδεχθεί τον "σχεδιασμό" της Τρόικας. Αυτή η ευκαιρία των Ελλήνων είναι που τρομοκρατεί τους τοκογλύφους. Φοβούνται τις προσεχείς εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι.
Τους τρομοκρατεί το γεγονός ότι ο λαός θέλει να τιμωρήσει όλους τους δικούς τους χαφιέδες, οι οποίοι τον έσπρωξαν στο Μνημόνιο ...Αυτούς, οι οποίοι συζητούσαν την είσοδό μας στο ΔΝΤ και ταυτόχρονα μας έλεγαν "λεφτά υπάρχουν" ...Αυτούς, που, για το "καλό" μας, "μεγέθυναν" το έλλειμμα και μιλούσαν για "Τιτανικούς" ...Αυτούς, οι οποίοι παραπονιόντουσαν για το πόσο διεφθαρμένος και τεμπέλης ήταν ο λαός, που είχαν την "ατυχία" να κυβερνούν. Όλα αυτά ο λαός τα έχει καταγράψει στη συνείδησή του και είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους προδότες.
Το μόνο, που ακόμα τον κάνει διστακτικό, είναι ο φόβος ...Ο φόβος, στον οποίο αναφερθήκαμε στην αρχή του κειμένου ...Ο φόβος της άγνοιας ...Ο φόβος, που δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά μπροστά μας ...Ο φόβος που δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε πως ό,τι "βλέπουμε" σήμερα είναι ψεύτικο. Ζούμε σε ένα virtual περιβάλλον και πρέπει να ξυπνήσουμε όσο είναι καιρός ...Όσο θα έχει νόημα να ξυπνήσουμε. Πρέπει στις προσεχείς εκλογές να "ξηλώσουμε" το κύκλωμα των προδοτών ...Το κύκλωμα των χαφιέδων των τοκογλύφων. Στη Βουλή δεν πρέπει να πάει ούτε ένας από τους προδότες.


Έξω από τη Βουλή τα κόμματα του Κολεγίου,

που υπέγραψαν δηλώσεις υποτέλειας.

Αυτοί, οι οποίοι μας πρόδωσαν —δυστυχώς γι' αυτούς—, δεν είναι "κουκουλοφόροι". Δεν τους "έκοψε" ούτε να μιμηθούν τους πατεράδες τους στην κατοχή. Αυτοί, οι οποίοι μας πρόδωσαν, είναι γνωστοί ...Έχουν ονοματεπώνυμο ...Γνωστό ονοματεπώνυμο, εφόσον είναι τα πραγματικά παιδιά των δωσίλογων της Κατοχής ...Τα παιδιά των Λαμπαράκηδων, των Λάτσηδων και των Χριστοφοράκων.
 Αν κάποτε ανοίξουν οι "φάκελοι" των δωσίλογων της Κατοχής, θα νομίζει κάποιος ότι είναι ο "φάκελος" των γονέων και κηδεμόνων του Κολεγίου. Αυτοί είναι οι ιδρυτές και χορηγοί των κομμάτων, που μας έβαλαν στο Μνημόνιο ...Τα κόμματα του Κολεγίου ...Τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ...Τα κόμματα των συμμαθητών Παπανδρέου και Σαμαρά. Αυτοί έκαναν το Πραξικόπημα των τοκογλύφων, για να μας επιβάλουν σαν Πρωθυπουργό τον επίσης συμμαθητή τους Παπαδήμο.
Αυτά τα κόμματα μάς έβαλαν στο Μνημόνιο. Γιατί; Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται. Γιατί κάνουν αυτό, το οποίο έκαναν και οι γονείς τους. Γιατί αυτό απαιτούσαν οι διαπλεκόμενοι συμμαθητές τους από το Κολέγιο ...Αυτοί, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική Κατοχή της χώρας ...Οι Μπομπολαίοι, οι Λάτσηδες, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Αγγελοπουλαίοι κλπ.. ...Οι εθνικοί μας τραπεζίτες, οι εθνικοί μας προμηθευτές και οι εθνικοί μας εργολάβοι ...Αυτοί, που, εξαιτίας του δωσίλογου Βενιζέλου, είναι ταυτόχρονα και οι εθνικοί μας εκδότες και καναλάρχες ...Αυτοί, που, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, μας επιβάλουν το σταρ σύστεμ της πολιτικής μας σκηνής ...Αυτοί, που είναι ιδιοκτήτες των Κολεγιακών τηλεοπτικών καναλιών.
Αυτοί, με τη βοήθεια των συμμαθητών και φίλων, μας επιβάλουν έναν ιδιότυπο φασισμό ...Τον φασισμό του Κολεγίου ...Τον φασισμό του Καψή και του Στραβελάκη, οι οποίοι μας επιβάλουν τους συμμαθητές τους ...Τους Κυριάκους Μητσοτάκηδες, τους Βορίδιδες, τους Βαρβιτσιώτηδες και τους Δούκες. Ευχής έργο είναι να μην καταφέρουν να μπουν καν τα κόμματα του Κολεγίου στη Βουλή ...Να μην μπει ούτε ένας Κολεγιόπαις στη Βουλή ...Να μην μπει ούτε ένας από τους συμμαθητές και φίλους τού μισέλληνα Νίκου Δήμου ...Να μην μπορούν οι τοκογλύφοι να βρουν ούτε έναν δικό τους άνθρωπο να συνεννοηθούν.
Αυτό είναι το ζητούμενο για τις προσεχείς εκλογές. Αυτή θα είναι η απόλυτη επιτυχία για τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει επιτέλους να "ξυπνήσει". Δεν πρέπει να αφήσει να μπουν στη Βουλή άνθρωποι, οι οποίοι "χρωστάνε" στους ιμπεριαλιστές ...Άνθρωποι, οι οποίοι σπούδασαν με υποτροφίες των ιμπεριαλιστών ...Άνθρωποι, οι οποίοι εργάστηκαν στις επιχειρήσεις τους ως υπάλληλοί τους ...Άνθρωποι, οι οποίοι προωθήθηκαν από τις πρεσβείες τους ...Άνθρωποι, οι οποίοι προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ τους ...Άνθρωποι, οι οποίοι επιχορηγήθηκαν από τις τράπεζές τους ...Άνθρωποι, οι οποίοι διακρίθηκαν μέσα από τα ιδιόκτητα κόμματά τους ...Άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να βολέψουν τα παιδιά τους μέσα από τα ίδια "κανάλια" της επιτυχίας. Με λίγα λόγια, άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να εκβιάζονται από αυτούς.
Πρέπει να μπουν στη Βουλή νέοι, άφθαρτοι και πατριώτες Έλληνες, οι οποίοι θα κάνουν αυτά, που συμφέρουν τον ελληνικό λαό και όχι τους τοκογλύφους ...Έλληνες, οι οποίοι θα απαιτήσουν την εκ νέου αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδό μας στις αγορές ...Έλληνες, οι οποίοι θα περιορίσουν τη σπατάλη του δημοσίου και θα εξαλείψουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή ...Έλληνες, οι οποίοι πραγματικά θέλουν —και όπως αποδεικνύεται σε αυτό το κείμενο υπάρχει δυνατότητα— να σώσουν την Ελλάδα.
Ειδικά δικαστήρια, για να τιμωρηθούν οι προδότες.

Η Ισλανδία έδειξε το δρόμο.

Πρέπει να αντικαταστήσουμε το υπάρχον πολιτικό προσωπικό με νέο. Από εκεί και πέρα πρέπει να στηθούν επιτέλους Ειδικά Δικαστήρια. Να ανιχνευτούν οι ευθύνες και οι προδοσίες. Όπως έγινε στην Ισλανδία. Να πάνε φυλακή αυτοί, οι οποίοι μας έβαλαν στο ΔΝΤ. Να ερευνηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, για να δούμε πόσο κέρδος τούς απέφερε η προδοσία. Να δούμε πόσο μας "κοστολόγησαν" σε Ευρώ ...Πρέπει να πάνε φυλακή αυτοί, οι οποίοι μας κυβερνούσαν με ψεύτικες υποσχέσεις, ενώ παρασκηνιακά έπαιρναν "γραμμή" από τους τοκογλύφους ...Πρέπει να πάνε φυλακή αυτοί, οι οποίοι "φούσκωναν" τα ελλείμματα ...Πρέπει να πάνε φυλακή αυτοί, οι οποίοι "έπαιζαν" με τα ομόλογα, προκειμένου να τα "γκρεμίσουν" στην παγκόσμια αγορά ...Πρέπει να πάνε φυλακή αυτοί, οι οποίοι μας "σκότωσαν" και κέρδισαν από το στοίχημα που αφορούσε τον "θάνατό" μας.
Είναι καθήκον μας να τους τιμωρήσουμε. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και στην ιστορία μας να τιμωρήσουμε αυτούς, οι οποίοι εγκλημάτησαν εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών μας. Δεν είναι δυνατόν να μας δουλεύει ένα "σκουλίκι" τύπου Παπαδήμου ...Ο πολυεγκληματίας Παπαδήμος ...Αυτός, ο οποίος έκανε τα σουάπς με την Goldman Sachs και για ανταμοιβή για την προδοσία του τοποθετήθηκε από τους τοκογλύφους στη θέση τού αντιπρόεδρου της ΕΚΤ. Δεν είναι δυνατόν να μην δικαστεί, όταν στη συνέχεια όχι μόνον έκανε "Πραξικόπημα", καταλαμβάνοντας την εξουσία στο όνομα των τοκογλύφων, αλλά τους υπηρέτησε εις βάρος του λαού.
Ποιος ξεχνάει ότι αυτός ο "καλός" Πρωθυπουργός ήταν εκείνος, που τρομοκρατούσε τον λαό, λέγοντας ότι το "κούρεμα" του χρέους θα ήταν η καταστροφή του; ...Ο χαφιές των τοκογλύφων, που, όταν οι Γερμανοί αποφάσισαν να "κουρέψουν" το ελληνικό χρέος, απλά το βούλωσε. Μετά ήταν αυτός, ο οποίος έδινε στους "κουρεμένους" τοκογλύφους το επιτόκιο των 5%, όταν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν έδιναν παραπάνω από 3,5%. Όταν αυτός, που κάνει αυτά τα "λογιστικά" λάθη, είναι τραπεζίτης και μάλιστα διατελέσας Υποδιοικητής της ΕΚΤ, τι άλλο εκτός από προδότης μπορεί να είναι; ...Διατεταγμένη αποστολή εξόντωσης των Ελλήνων εκτελεί. Αυτός δεν πρέπει να δικαστεί; Με λιγότερα στοιχεία δικάζουν οι Ισλανδοί τον Πρωθυπουργό τους.
Δεν πρέπει μαζί με αυτόν να δικαστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι κομματάρχες, που έκαναν Πραξικόπημα, για να τοποθετήσουν την Κυβέρνηση των δωσίλογων ...Την Κυβέρνηση αυτή, η οποία δεν έχει λαϊκή νομιμόποιηση και υπακούει μόνον στους τοκογλύφους ...Την Κυβέρνηση του ειδικού "σκοπού" των δήθεν τεχνοκρατών, που έχωσε τη "μούρη" της μέχρι και στο "μακεδονικό" ζήτημα ...Τη "λαοφιλή" Κυβέρνηση, που είναι η πρώτη στην ιστορία, η οποία "τιμάται" στις παρελάσεις, προστατευόμενη από έναν στρατό μπράβων και αστυνομικών.
Η Ελλάδα πρέπει να δικάσει αυτούς τους εγκληματίες. Το "χρωστάει" όχι μόνον στον εαυτό της και την ιστορία της, αλλά και στον ανθρώπινο πολιτισμό. Μια συμμορία τοκογλύφων δυσφήμισε έναν λαό-"πυλώνα" της ανθρώπινης ιστορίας και κλόνισε τα "θεμέλια" του Δυτικού Πολιτισμού. Κάποιοι άθλιοι —τύπου Σόιμπλε— έφτασαν στο σημείο ν' αμφισβητήσουν την αξία της ίδιας της Δημοκρατίας με πρόσχημα την κακή εικόνα της Ελλάδας ...Την κακή εικόνα που ο ίδιος και οι σύντροφοί του δημιούργησαν ..Την κακή εικόνα, που αληταράδες σαν τους συντάκτες του Focus έστρεψαν εναντίον των ιερών αυτού του πολιτισμού ...Την κακή εικόνα, που ανιστόρητοι Φιλανδοί έστρεψαν εναντίον των απογόνων αυτού του πολιτισμού.
Είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να κάνει τη δίκη αυτήν, για ν' αποκαταστήσει την αλήθεια, αλλά και την τιμή της ...Να κάνει τη δίκη και να της δώσει διεθνή διάσταση ...Να την κάνει διεθνή υπόθεση, εφόσον είναι βέβαιο ότι από το "πείραμα" της Ελλάδας θα ξεκινούσε η "νταχαοποίηση" της παγκόσμιας κοινωνίας. Η Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθειά της πρέπει να συνεργαστεί με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τοποθετώντας "παρατηρητές" της δίκης ...Να συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς, για να ανιχνεύσει όλες τις πλευρές της ...Να μην αφεθεί ούτε μία "σκοτεινή" πλευρά αυτού του μεγάλου εγκλήματος ...Να δούμε πώς και ποιοι μεθόδευσαν τη "δολοφονία" ενός ολόκληρου λαού. Πώς και ποιοι προσπάθησαν να συντρίψουν έναν λαό και πώς αυτό στη συνέχεια θα γινόταν "οδηγός", για να "κατακρεουργηθούν" οι πάντες στη Δύση.
 ...Πρέπει να μάθουμε ποιος πλήρωνε τον Παπανδρέου να "ντρέπεται" που ήταν ηγέτης μιας διεφθαρμένης κοινωνίας ...Να μάθουμε ποιος πλήρωνε τον Παπακωνσταντίνου να "σημαδεύει" μόνος του το "παγόβουνο" και μετά να τρέχει να παριστάνει την "Κασσάνδρα", η οποία προφήτευε την τύχη του "Τιτανικού". Να μάθουμε ποιος πλήρωνε τον Παπαδήμο να κάνει τα "θανατηφόρα" swaps και μετά να έρχεται να κάνει τον "ιατροδικαστή" ...Να μάθουμε ποιος πλήρωνε τον Βενιζέλο να "διαπραγματεύεται" υπέρ των δανειστών στο όνομα των δανειζομένων ...Να μάθουμε ποιος πλήρωνε για τις "γυμναστικές" επιδόσεις τον Σαμαρά.
Η Δημοκρατία μπορεί να μην εκδικείται αλλά είναι σίγουρο ότι τιμωρεί ...Με κλάματα πρέπει να φύγουν οι προδότες από αυτόν τον κόσμο.
Το λάθος τους η τελευταία μας ευκαιρία.

Αυτό, το οποίο πρέπει να μείνει στον αναγνώστη, είναι ότι οι προσεχείς εκλογές είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία απροσδόκητη, γιατί ήταν βλάκες οι ιμπεριαλιστές. Οι "στόκοι" δεν έκαναν αυτά τα οποία έπρεπε με τη σειρά που έπρεπε και τώρα κινδυνεύουν πραγματικά να γίνουν οι "σωτήρες" μας. Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν την Κυβέρνηση Παπανδρέου να "πέσει" την ώρα που ο λαός ήταν αγχωμένος και τρομοκρατημένος ...Την ώρα που δεν γνώριζε τι σημαίνει χρεοκοπία, ενεργοποίηση των CDS και τον τρομοκρατούσαν με τον πιο εύκολο τρόπο ...Την ώρα που τα χρέη "έτρεχαν" και μπορούσαν να τον τρομοκρατήσουν με μια ολιγοήμερη γραφειοκρατικού τύπου "στάση" πληρωμών μισθών και συντάξεων.
...Τότε έπρεπε να του υποσχεθούν το "καλό", για να έχουν δυνάμεις να μπορέσουν στη συνέχεια περάσουν το "κακό" ...Τότε έπρεπε να του υποσχεθούν το "κούρεμα" του PSI, ώστε να πάρουν "νωπή" εντολή. Να κάνουν στα γρήγορα Πρωθυπουργό τον Σαμαρά και να έχουν μπροστά τους τη δυνατότητα να μας επιβάλουν Κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση που δεν θα άντεχε την πίεση των οδυνηρών μέτρων. Ο Σαμαράς και όχι ο Παπανδρέου έπρεπε να είναι αυτός, ο οποίος θα έκανε "πίσω", για ν' αναλάβει ένας "τεχνοκράτης" τύπου Παπαδήμου.
Ο Παπανδρέου έπρεπε να αφεθεί να "πέσει", ώστε να έχουν μπροστά τους τα "χαρτιά", που τους εξασφάλιζαν οι "στημένοι" προδότες. Όμως, επειδή ήταν ανασφαλείς, φοβήθηκαν και έκαναν το χειρότερο δυνατό ...Έκαναν το Πραξικόπημα Παπαδήμου. "Έριξαν" τον "πεσμένο" Γιωργάκη και ξεφτίλισαν τον Σαμαρά, εφόσον τον αποκάλυψαν και "έκαψαν" το επόμενο "χαρτί" που είχαν. Ο Σαμαράς είναι ο μοναδικός ηγέτης στην ιστορία, που είχε την κολοσσιαία φθορά κυβερνητικής αποτυχίας, χωρίς να έχει κυβερνήσει. Αυτό ήταν το κατόρθωμά τους. Με το γελοίο Πραξικόπημα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το "καλό" και τώρα αναγκαστικά πρέπει να ζητήσουν νέα "εντολή" με μόνο το "κακό" να τους απομένει να υποσχεθούν.
Πρέπει να πάνε σε εκλογές, χωρίς να έχουν να δώσουν στα κόμματά τους ένα "τυράκι", για να κοροϊδέψουν τον λαό. Πρέπει να πάνε σε εκλογές με έναν φθαρμένο Σαμαρά, ο οποίος δεν τολμά να πάει ούτε στην Καλαμάτα. Φαντάζεται ο αναγνώστης εκλογές με έναν άφθαρτο Σαμαρά να φωνάζει και να ωρύεται από τα μπαλκόνια για αναδιαπραγμάτευση του χρέους; Να μας υπόσχεται δηλαδή ότι θα "κούρευε" το χρέος; Να μας υπόσχεται αυτό, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα έκαναν οι δανειστές μας ...Να μας έδινε το "τυράκι", το οποίο θα μας οδηγούσε στην αναγκαστική δανειακή σύμβαση; ...Πανικός θα γινόταν ...Πανηγυρικά θα έπαιρνε τις εκλογές. Η εντολή θα ήταν "νωπή" και θα είχε περιθώρια να μας "κατασφάξει".
Μόνον αν δεν άντεχε την κοινωνική πίεση η κυβέρνησή του, θα έπρεπε να επιστρατευτεί ένας Παπαδήμος. Στη μετά Σαμαρά Κυβέρνηση έπρεπε να είναι Αντιπρόεδρος ο μισητός Βενιζέλος. Την αδυναμία της "φρέσκιας" ΝΔ θα έπρεπε να υποβοηθήσει το φθαρμένο ΠΑΣΟΚ και όχι το αντίστροφο. Δεν τους συνέφερε να "καεί" η ΝΔ και ο Σαμαράς πριν καν ξεκινήσει.
Απλά πράγματα. Με το "λεφτά υπάρχουν" ο ένας Κολεγιόπαις μας έβαλε στο ΔΝΤ και με το "αναδιαπραγμάτευση του χρέους" ο άλλος Κολεγιόπαις θα μας "κατέσφαζε". Μετά θα αναλάμβανε ο Κολεγιόπαις Παπαδήμος για την "ταφή" μας. Τίποτε από αυτά δεν έγινε με τη σωστή σειρά, γιατί οι ιμπεριαλιστές ήταν βλάκες και ανασφαλείς. "Έκαψαν" τον Παπαδήμο και μαζί με αυτόν "έκαψαν" και τον Σαμαρά. Τώρα αναγκαστικά θα πάνε σε εκλογές, που θα οδηγούν σε συγκυβέρνηση και νέα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα. Βάζουν τον "κωλοτούμπα" Σαμαρά να ορκίζεται ότι δεν θα επιδιώξει συγκυβέρνηση, τη στιγμή που συγκυβερνά και άρα καθιστώντας τον παντελώς αναξιόπιστο ...Εξαιτίας τους αναξιόπιστος, εφόσον αυτοί τον εξέθεσαν σε σημείο εξευτελισμού.
...Πρόβατα να είχαν απέναντί τους, θα τους "τρόμαζαν" και θα τους έχαναν. Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν τώρα. Μόνοι τους εξουδετέρωσαν όλα τους τα πλεονεκτήματα. Απαξίωσαν τα δικά τους κόμματα και μαζί με αυτά απαξίωσαν τους ηγέτες τους, εφόσον οι ίδιοι τούς βάζουν να "υπογράφουν" τις ταπεινωτικές δηλώσεις υποτέλειας. Μόνοι τους "κούρεψαν" το χρέος μας και τώρα φοβούνται την ελληνική διαχείριση της νέας κατάστασης ...Μιλάμε για τη βλακεία των αιώνων ...Για να το πιάσουν καλύτερα το "σφάγιο", το άφησαν ελεύθερο, θεωρώντας σίγουρο ότι θα το "πείσουν" να προσέλθει οικειοθελώς.
...Οι "στόκοι" του ιμπεριαλισμού ...Οι άχρηστοι, οι τενεκέδες. Ακόμα και στα τυπικά απέτυχαν. Στην εποχή της εικόνας κατόρθωσαν να μην έχουν καλή εικόνα.  Θα θέλαμε να ξέραμε ποιος δαιμόνιος εγκέφαλος κάνει το casting του ιμπεριαλισμού. Ποιος επέλεξε τον Ράιχενμπαχ, για να τον στείλει στην Ελλάδα; Μια επιλογή εύκολη, εφόσον η θέση του δεν απαιτούσε κάποια μοναδικά προσόντα. Ο κάθε ασήμαντος, μισέλληνας και κακόβουλος γραφειοκράτης της Γερμανίας έχει τα προσόντα που απαιτούνταν γι' αυτήν τη θέση.
Επιλέχθηκε όμως ο Ράιχενμπαχ και αυτό ήταν λάθος. Έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο το πρόσωπο που θα επιλεγόταν. Γιατί; Ας σκεφτεί ο αναγνώστης το εξής απλό. Αν έπαιζε σε ταινία ο Ράιχενμπαχ, τι ρόλο θα του έδιναν; Θα του έδινε κανένας τον ρόλο του καλού διευθυντή μιας παιδικής κατασκήνωσης, που αναγκαστικά θα κοιμόταν στον ίδιο χώρο με τα παιδιά; Ποιος τον επέλεξε αυτόν τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ τον Τραα; Ποιος επέλεξε τον Φούχτελ; Είναι φάτσες αυτές, για να πετύχεις ιμπεριαλισμό της πονηριάς;
Αυτοί τρομάζουν τα ίδια τους τα παιδιά. Θα ήταν απεχθείς ακόμα κι αν ήταν οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο. Αυτοί δεν μπορούν να πλησιάζουν ανάπηρο, για να τον ελεήσουν, γιατί θα σηκωθεί και θα "τρέχει" από τον φόβο του. Μόνον σε ρόλους ψυχοπαθών δολοφόνων, παιδεραστών και τοκογλύφων θα μπορούσαν να διακριθούν αυτοί. Ήταν βλάκες οι έμπειροι Αγγλοσάξονες, που επέλεγαν όμορφους και γοητευτικούς "δολοφόνους"; Πόσο ερασιτέχνες είναι οι σύγχρονοι ιμπεριαλιστές; Πόσο τυχεροί είμαστε τελικά;
...Μια "τρίπλα" υπόθεση είναι η "σωτηρία" της Ελλάδας ...Μια "προσποίηση", που θα έλεγε και ο ποδοσφαιρικός εκφωνητής, ώστε από τελευταίος να βγεις "μπροστά". Είναι βλάκες οι ιμπεριαλιστές και σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους. Από τη στιγμή που έκαναν με δική τους ευθύνη το PSI —και δεν μας έβαλαν στον "μπελά" των Ισλανδών να μαλώνουμε μόνοι μας με τους τοκογλύφους—, είναι θέμα χρόνου να την πατήσουν. Η Ελλάδα, εξαιτίας του PSI μπορεί από τελευταία των τελευταίων να γίνει από τους πρώτους της παγκόσμιας οικονομίας. Με "κουρεμένο" το δημόσιο χρέος της και με ένα ιδιωτικό χρέος από τα μικρότερα στον κόσμο, δεν έχει να φοβάται τίποτε. Ας φοβούνται αυτοί, οι οποίοι ακόμα έχουν τις "χαίτες" των τοκογλύφων ...Γνώση, αυτοπεποίθηση και λογική χρειάζεται για να "σωθούμε".


ΕΞΩ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.



Δημοψήφισμα είναι οι προσεχείς εκλογές.

Θα αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε να μας κυβερνάνε και ποιοι όχι.

Θα αποφασίσουμε αν θα αφήσουμε να περιφέρονται στην πατρίδα μας τα "όρκ" της Τρόικας ή όχι.



Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει οδηγός για όλα τα κράτη της Ευρώπης που αυτήν τη στιγμή πέφτουν θύματα ενός δολοφονικού ιμπεριαλισμού. Οι οικονομικοί "δολοφόνοι", που κυβερνάνε αυτήν τη στιγμή την Ευρώπη, θα πρέπει να το καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν. Τους έχουν καταλάβει οι λαοί και είναι θέμα χρόνου ν' αντιδράσουν. Είναι θέμα χρόνου ν' αντιδράσουν στην εξουσία των "τεχνοκρατών" υπαλλήλων τους, οι οποίοι καταλύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας. Αν η αντίδραση δεν ξεκινήσει από την Ελλάδα, θα ξεκινήσει από τη Γαλλία ή από κάπου αλλού ...Το θέμα είναι ότι θα ξεκινήσει. Είναι αναπόφευκτη πλέον η γενική αντίδραση. Μία "σπίθα" χρειάζεται, για να γίνει "παρανάλωμα" ολόκληρη η Ευρώπη.

Αυτό είναι ένα δεδομένο, το οποίο δεν πρέπει να αγνοούμε πλέον. Ο "εφιάλτης" άρχισε να κουράζει και είναι θέμα χρόνου να "ξυπνήσουν" οι λαοί. Αν οι Ευρωπαίοι συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να χτίσουν μια ευημερούσα και ασφαλή Ευρώπη των λαών, δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ...Δεν έχουν λόγο να τη βλέπουν να μετατρέπεται από τους τοκογλύφους σε ένα "Νταχάου" των λαών της και να μην αντιστέκονται. Το ευρωπαϊκό όνειρο τείνει προς την καταστροφή του με ευθύνη αυτών που ανέλαβαν να το πραγματώσουν ...Δυστυχώς.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου