Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ωμή παρέμβαση της Τρόικα και στην … Δικαιοσύνη


Mακρυά από την Δικαιοσύνη
 Συνάντηση στο πρωτοδικείο Αθηνών με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι της Τρόικας προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ελληνικού δικαστικού συστήματος και τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων.
Δεν διανοούμαι να το πιστέψω ό,τι συνέβη….
Λυπούμαι ειλικρινώς,  αν οι Ελληνες Δικαστές δέχθηκαν να…. ανακριθούν από κάποιους αμφιβόλου ποιότητας ξένους τεχνοκράτες, που συμπεριφέρονται ως πραίτορες.
Θα σηκωθεί ο Τερτσέτης και θα τους στοιχειώνει.
Ντροπή.
Η Δικαιοσύνη σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας πρέπει να αποτελέσει το αποκούμπι των αδικημένων για να περισώσει την αξιοπρέπεια της χώρας.
Λυπούμαι, αν δεν τους έστειλαν , όπως  ήρθαν!
Κανονικά έπρεπε να τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές.

Γιατί η επίσκεψή τους και μόνο συνιστά παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.
Αν οι αποτυχημένοι τεχνοκράτες της τρόϊκας ήθελαν να μάθουν για την ελληνική δικαιοσύνη, ο καθ΄ύλην αρμόδιος να τους ενημερώσει είναι ο επί της Δικαιοσύνης Υπουργός.
Όχι οι δικαστικοί λειτουργοί!
Αυτοί με τη φόρα που πήραν του έχω ικανούς να επισκεφθούν και την 111 Πτέρυγα Μάχης  ή την 5η Μοίρα Καταδρομών για να  δώσουν οδηγίες για την άμυνα της χώρας.
Να περιμένουμε δηλαδή και Γερμανό πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Μήπως θα στήσουν και έκτακτα στρατοδικεία στα πρότυπα της πρώτης γερμανικής κατοχής; Την Αστυνομία πότε θα την αναλάβουν;
Θα το ανεχθούμε και αυτό;
Επι τέλους, που σταματάει ο κατήφορος αυτής της χώρας;
ΚΡ
ΔΣΑ: Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την τρόικα
(17.00) Για «άνευ προηγουμένου ωμή παρέμβαση στο τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η ανεξαρτησία της οποίας αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται συνταγματικά» κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (ΔΣΑ).
«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε το λόγο και την ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθιστώντας μάλιστα τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης απολογούμενους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί εν γένει στον κλάδο μας, προβαίνοντας σε χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις, ενέργειες οι οποίες ουδόλως αρμόζουν σε μια ομάδα ανθρώπων “έξωθεν” προερχόμενη, δίχως την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση», τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος.
Αναφέρει ακόμη ότι «η σημερινή εξέλιξη δεν μπορεί παρά να φέρνει στο μυαλό του κάθε πολίτη το μετεπαναστατικό παρελθόν της Ελλάδας και την εγκατάσταση από τις τότε μεγάλες δυνάμεις του Βαυαρού νομομαθούς Μάουρερ ως μέλους της Αντιβασιλείας, επιφορτισμένου με την οργάνωση της Δικαιοσύνης, προσώπου που έφτασε να υπογράψει – με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο – τη διαταγή σύλληψης του Κολοκοτρώνη».
«Η δημοκρατία και η κοινωνία μας δεν αντέχουν περαιτέρω προσβολές που μας γυρνούν χρόνια πίσω, σε καταστάσεις ανελευθερίας και πλήρους υποτέλειας», καταλήγει ο ΔΣΑ.
antinews
Το είδα στο αιέν αριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου